sâmbătă, 14 martie 2015

Briose cu iaurt

By Sidonia Toncean   Posted at  17:39   Prajituri 4 comments

Brioşele cu iaurt sunt foarte uşor de facut dar gustoase şi se fac rapid,sunt delicioase ca desert sau pot fi servite dimineata cu o cana de lapte sau ceai.Si de ce nu, la nelipsita noastra cafeluta.
Si imi mai plac ,pentru ca nu sunt atat de uleiose ca briosele care se fac cu ulei, acestea sunt mai fine si sfaramicioase.
Brioşele sau muffins, cum li se mai spune, nu necesită un timp indelungat de preparare sau operatiuni sofisticate. Se pot adăuga orice fel de fructe , ciocolata, rahat sau ce ne place mai mult.




Alimente NECESARE :

450 g faina
225 ml iaurt
225 g zahar
200 g unt
6 oua
esenta migdale
1 plic praf copt  cu sofran Dr Oetker
1 plic zahar vanilat cu rom Dr Oetker

3-4 linguri gem de afine
ornamente colorate Dr Oetker

MOD de PREPARARE :

Intr-un vas mai mare, mixam untul pe care l-am tinut la temperatura camerei , impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Asaugam lingura cu lingura iaurtul si ouale intregi, pe rand, mixand in continuare.





Faina o amestecam impreuna cu praful de copt si un varf de cutit de sare, apoi adaugam putin cate putin in vasul cu untul mixat. Punem esenta de migdale si omogenizam.
In formele de silicon nu trebuie pusa hartie si nici nu se ung, dat in celelalte se pune hartie tip, unsa cu putin unt.
Turnam cu ajutorul unui polonic mic, compozitia in forme, dar nu pina sus.





Deasupra unora punem 1/2 lingurita de gem de afine, pe altele le ornam cu ornamente colorate si altele le-am lasat asa simple.
Cuptorul a fost incalzit ,in prealabil, la 160 de grade.Dam tavile la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, dar facem proba cu scobitoarea.




Dupa ce le-am scos din cuptor, le lasam in forme sa se raceasca putin apoi le punem pe un gratar pina se racesc de tot.



Mi-au iesit 28 de bucati....
Pofta mare sa aveti la ele !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Briosele cu iaurt ies asa bune. Seara frumoasa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Rocsy, sunt cele mai gustoase !
      Duminica faina sa ai, te tzuc !

      Ștergere
  2. Este reteta mea preferata de briose, Sidy! Cu iaurt, briosele sunt pufoase si se pastreaza asa pentru mai mult timp! Iar la cele cu gem de afine, nici nu vreau sa ma gandesc...Mi s-a facut o pofta citind reteta si uitandu-ma la pozele tale...Bune, bune! Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este draga Vicky si acum regret ca nu le-am facut pe toate cu afine !
      Duminica faina sa ai, te tzuc !
      De abia astept sa scrii despre intilnirea de ieri....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.