joi, 30 aprilie 2015

Ciorba de pui cu usturoi si zeama de varza acra

By Sidonia Toncean   Posted at  14:58   Ciorbe 8 comments

 Celor carora le place ,in general ,ciorba acra si consistenta, cu siguranta le va fi pe plac si aceasta ciorba delicioasa.
Este o reteta usoara de weekend, acra ,care "spala" greata dupa atatea mancaruri grele de 1 Mai ,o ciorba ca la mama acasa,ce completează starea de bine și relaxare pe care ti-o dau zilele de sâmbătă și duminică...



Alimente NECESARE :

2 morcovi
maruntaiele de la un pui de casa
4 fire ceapa verde
1/2 gulie
1/2 telina
1/2 pastarnac
1 ardei gras verde
1/4 ardei gras rosu
1 rosie
1 capatana usturoi
2-3 linguri de orez
zeama de varza
200 ml smantana
patrunjel verde tocat
sare
piper






MOD de PREPARARE :


Maruntaiele de pui le punem la fiert in apa cu sare( puteti adauga si o lingurita de vegeta de casa daca aveti).
Cand face spuma, o strangem cu grija toata si o inlaturam.
Intre timp curatam zarzavatul , il taiem marunt si il tragem la tigaie in putin ulei.





Completam oala cu carnea fiarta de jumatate cu apa necesara, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc mediu pina cand sunt fierte carnea si legumele.
Adaugam orezul si usturoiul presat si lasam sa fiarba, apoi adaugam zeama de varza dupa gust.




Amestecam smantana cu un polonic de ciorba fierbinte , o rasturnam in oala peste cealalta ciorba fierbinte, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Pfuuuu,m-ai omorat cu ciorba ta! doar cu smantana nu ma impac,pe la noi doar in ciorba de burta si radauteana se foloseste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las-o fara smantana soro, daca voua asa va place.....
      De fapt ciorba asta e o combinatie intre ciorba de potroace si cea radauteana....

      Ștergere
  2. Comment de pe FACEBOOK :







    Tania Kiswani

    Ce bine mai arata..,iti multumim draga Sidy...!
    Îmi place


    Melania Parus

    Mmmmmmmmm ce bine arata
    Îmi place


    Nicolaie Eftimie

    Nemaipomenit! Chiar asa ceva am servit la pranz!
    Îmi place


    Toncean Valer

    Stiti cat e de buna ????
    Îmi place


    Liliana Mititelu

    Muuuult prea buna, mai buna decat pastila...

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, ce bunatate o fi! Eu folosesc usturoiul aproape la orice mancare fac (macar un graunte, de aroma), dar la ciorba nu am folosit! De multe ori chiar glumesc pe seama asta: "doar la ciorbe nu pun usturoi". Dar acum vad ca se poate si arata bine...chiar inghit in sec! Sa stii ca voi face si eu neaparat pentru ca mi-ai facut pofta! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce gusti din ciorba aceasta, draga mea Vicky nu ai sa mai spui ca nu pui usturoi in ciorbe !!!
      Noua ne place mult....
      Cred ca nu ai facut ciorba de burta, asa-i ? Si acolo se pune usturoi....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.