luni, 27 aprilie 2015

Victoria sponge cu gem de rubarba

By Sidonia Toncean   Posted at  10:14   Prajituri 6 comments

 Este cea mai iubita prajitura a englezilor, simpla, eleganta si foarte gustosa, nascuta din dorinta Reginei Victoria de a nu se mai pierde timp cu prajiturele multe si marunte.
Dupa cum bine stiti, britanicii sunt tradiționaliști și respectă "Ceaiul de la ora 5", această gustare nu se poate fără câteva lucruri, printre care scones și Victoria sponge cake.
Regina isi formase obiceiul de a organiza zilnic aceste ceaiuri, cand impreuna cu doamnele sale de la palat ,se imbracau in rochii elegante si petreceau dupa-amiaza impreuna ,mancand prajituri si fursecuri alaturi de renumitul ceai. Aceasta prajitura simpla si cremoasa ,a devenit preferata reginei. Victoria Sponge sau Sandwich este si astazi gustarea preferata a englezilor la ceaiul de la ora 5.
Prajitura reginei Victoria poate fi intalnita  sub mai multe denumiri: Victoria Sponge, Victoria Sandwich, Victorian Cake. Indiferent de nume, trebuie sa stii ca acesta este cel mai simplu tort( prajitura) pe care l-ai putea face si e desertul perfect mai ales daca ai o multime de alte detalii de pus la punct cand organizezi o petrecere.




Alimente NECESARE :

340 g unt+ marga Rama
340 g faina
400 g lapte condensat
sau 340 g zahar
6 oua
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt cu sofran
esenta de vanilie
100 g lapte ( daca este cazul)
400 g  gem de rubarba sau capsuni, visine( rosu sa fie)
200 ml frisca batuta



MOD de PREPARARE :

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol mai mare mixam untul si margarina( impreuna sa faca 340 g) impreuna cu laptele condensat, esenta de vanilie  si zaharul vanilat.Daca nu aveti lapte condensat puteti folosi 340 g zahar.
Dupa ce obtinem o pasta , adaugam ouale intregi  si putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt( din greseala, in poza cu ingredientele, am pus un pliculet cu drojdie-scuze).




Dupa ce s-au amestecat bine de tot, daca ni se pare ca pandispanul e prea gros, adaugam putin lapte, daca e cazul.
Intr-o tava punem hartie de copt sau o folie de silicon si rasturnam compozitia pandispanului.
Reducem focul la 160 de grade si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute pina se coace blatul. Facem proba cu scobitoarea.



Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar, apoi taiem blatul in doua. Eu l-am taiat in doua si pe orizontala si pe verticala ca sa incerc sa fac si cu gem de rubarba si cu capsuri. Au fost la fel de bune amandoua.




Ungem unul dintre blaturi cu gemul, il nivelam cu ajutorul unui cutit si peste el punem un strat de frisca.
Asezam al doilea blat deasupra si pudram cu zahar praf, la fel ca in reteta origunala. Nu se omoara englezoaicele cu ornatul, le plac lucrurile simple....
Dam tava cu prajitura la frigider pentru cateva ore sau pina a doua zi dimineata, cand o portionam .
Putem servi prajitura cu putina frisca.
Simcera sa fiu, nu credeam ca va fi chiar atat de savuroara, desi am gustat-o si in Anglia....
Pofta mare sa aveti !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Mai ai o bucățică și pentru mine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu Mari draga, mai ales pentru tine !
      Doar e facuta cu bunatati aduse din Anglia si dupa reteta lor......

      Ștergere
  2. multumim mult de reteta Sid,mi-ai facut mare pofta incat as incerca si eu retteta <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este atat de simpla de facut si gustul este minunat !Merita facuta....

      Ștergere
  3. Arata extraordinar, rubarba imi place, iar numele mi-l poarta... ;) Concluzia: excelenta prajitura ta! Stiu englezii ce stiu! Felicitari, ca ne mai arati si noua ce se mai "poarta" la ei! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merita facuta Vicky draga ! Se face atat de simplu si e taaaaaare buna !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.