luni, 11 mai 2015

Bors de miel ca la Galati

By Sidonia Toncean   Posted at  09:33   Preparate din carne de miel 6 comments

Stiu ca-mi veti spune ca mielul este carnea perfectă pentru masa de Paşte, dar pentru ca eu nu am fost in tara in acea perioada, acum am apucat sa-l pregatesc.
Si pentru ca voiam o altfel de ciorba de miel, decat cea cu care eram obisnuiti, am ales sa fac reteta lui Lulu care spune :"..o reteta mostenita de la mama,nu o schimb cu nici o alta reteta,pentru ca, poate nu ma credeti,dar eu m-am invatat sa mananc miel, cu acest bors si garantez gustul.." Si sa stiti ca are dreptate.A fost cel mai gustos bors de miel pe care l-am mancat vreodata !
Cel mai delicios bors de miel se preparara cu legume proaspete, însă este la fel de important sa folosesti bucatile de carne care se potrivesc cel mai bine la ciorba de miel..




Avem NEVOIE de :

700 g maruntaie de miel cu oase cu carne
1 ceapa
2 fire ceapa verde
1 morcov mare
1/2 telina
1 legatura stevie
1 legatura loboda( nu am gasit si am luat macris)
1 l bors
1-2 legaturi leustean proaspat
1 ardei gras
1 ardei iute
1 cons. rosii Sun Food
1 lingura orez
2 oua
sare
piper



MOD de PREPARARE :

 Carnea portionata impreuna cu oasele,spalate si taiate le punem pe foc intr-un vas mai mare,impreuna cu 1lingura de sare si 1/2lingurita zahar,o lasam sa dea cateva clocote,pana se aduna deasupra  spuma pe care o adunam si o indepartam.
Cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate si razuite sau taiate cubulete, mai putin morcovul pe care il tragem la tigaie cu putin ulei si abia apoi il punem la supa.


Lasam sa fiarba incet, acoperit,30minute, dupa care adaugam rosiile pasate cu furculita,stevia,macrisul spalate si taiate marunt.Le lasam si pe acestea sa fiarba 20min,apoi condimentam dupa gust,adaugam orezul spalat,borsul fiert in alt vas,leusteanul de asemenea tocat marunt .




Ouale intregi le batem bine, adaugam 1-2 polonice de ciorba fierbinte, amestecam sa se omogenizeze si rasturnam peste borsul din oala.

Va iesi o minunatie de bors pentru care ii multumesc frumos lui Lulu ! Tu sti ca pe la noi nu se prea fac borsuri, dar acesta a fost cel mai gustos bors de miel pe care l-am mancat vreodata !



Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Maaaama doamne ce nebunie ai facut si na,ca mi-ai facut pofta;daca erai mai aproapeeee!!!!!ma bucur ca ti-a placut borsul mamei mele care la randul ei,a fost o bucatareasa desavarsita;am avut "profesor bun"
    pup draga mea si o saptamana cat mai usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar mamele si bunicile noastre au fost cei mai buni profesori ai nostrii !
      Lulu te astept cu bratele deschise la o portie.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Iulica Neacsu

    Vreau si eu o portie Sydii!! Imi place...


    Georgiana Berheci

    De retinut.Imi place...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag ,va astept la cate o portie, fetelor !

      Ștergere
  3. Borsul tau e si pe gustul meu asa ca ma invit si eu la masa. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag si cu bratele deschise, te astept, draga Sara !
      Te tzuc...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.