vineri, 15 mai 2015

Ciulama de ficatei de pui

By Sidonia Toncean   Posted at  17:03   Preparate din carne de pui 16 comments


Asa dupa cum bine stiti ciulamaua este un preparat traditional romanesc , care se gateste repede, in maxim 30 de minute este gata.
Ficateii de pui sunt recomandati de  nutriţionişti în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 şi 12 mg fier ,uşor asimilabil de organism. Ficatul este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, care creşte rezistenţa la infecţii în sezonul rece.
Pentru noi ficateii sunt o mancare placuta la gust, in orice fel ar fi preparati.Astazi am incercat ciulamaua si nu am regretat...




Avem NEVOIE :

500 g ficatei de pui
2-3 fire ceapa verde
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 morcov mic
1/3 ardei kapia
3 linguri faina
200 ml smantana pentru gatit
sare
piper



MOD de PREPARARE

Curatam bine ficateii , ii spalam si ii taiem in doua, apoi ii punem la scurs intr-o sita.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul le curatam si le taiem marunt.
Ardeiul il tocam marunt.
Punem intr-o cratita doua linguri cu ulei si tragem la tigaie legumele, cateva minute.





Asaugam apoi ficateii bine scursi si amestecam cu o spatula pina se albesc ficateii ,pe fiecare parte.
Adaugam un pahar cu apa ( supa de pui ar fi cel mai bine) si condimentam ficateii. Nu va fie teama ca nu se vor intari.




Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
Faina o amestecam cu smantana avand grija sa nu faca cocoloase- daca e prea groasa , adaugam putin lapte- si ii adaugam 1-2 plolonice din sosul in care au fiert ficateii.
Rasturnam compozitia peste ficatei si amestecam, lasand sa dea un clocot.
Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram deasupra, invartim sa se omogenizeze.



Stiu ca veti spune ca merge bine cu o mamaliguta , dar noi am preferat sa o mancam cu o chifla proaspata si moale, tocmai atunci scoasa din cuptor.
A fost o ciulama nemaipomenit de gustoasa.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

16 comentarii:

  1. Ma invit la masa ...! Te pupic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mancarica buna Sidy. Eu ador ficateii, as da o fuga pt o portie de ciulama gatita de tine. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lenuta bratele mele te asteapta cu mare drag !
      Te tzuc...

      Ștergere
  3. Chiar ca mi.ai facut pofta.
    La cat de bine arata si la ce foame am cred ca asi manca doua portii.
    Pup,vecinico!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te grabesti vecinico....s-ar putea sa mai gasesti vreo portie !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Am venit la ciulama ca tare buna o mai faci!
    Te pup de noapte buna ca eu inca mai bantui pe ici,pe colo!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot bantui pe aici...hai la mine ca te servesc cu o portie !
      Te tzuc....

      Ștergere
  5. De pe Facebook sunt comment :

    Victoria Pirsan

    Buna, super buna!
    Imi place...


    Lia Maria Grozi

    Ce platou apetisant !
    Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar a fost neasteptat de gustoasa, fetelor !

      Ștergere
  6. Iuliana Tarnoveanu

    Poftesc Sidy...se poateeeeeee!
    Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  7. Iulica Neacsu

    Si eu...o portioara...insa fa si o mamaliguta Sidy, merge rau de tot!! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulica...tu cred ca nu ai citit ce am scris eu despre mamaliguta....!

      Ștergere
  8. Dorina Topala

    Nu trebuie să lipsească, un pahar de vin alb ..de Cotnari !Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta Dorina. Poate il gustam la Iasi....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.