sâmbătă, 2 mai 2015

Lemon cheesecake - Tarta cu branza si lamaie , fara cuptor

By Sidonia Toncean   Posted at  15:24   Prajituri 12 comments

Un desert usor si racoros, pentru un weekend dulce, mai ales ca nu are nevoie de flacara aragazului pentru a fi pregatit.
Reteta mi-a dat-o Ancuta , cand am fost la ei in Anglia si tare mi-a laudat-o , ca e tare buna si gustoasa.
Si asa si este.....



Alimente NECESARE :

- pentru blat
500 g biscuiti digestivi
200 g unt
coaja de lamaie


- pentru umplutura :
1 kg crema de branza de vaci Pilos
400 g lapte condensat
250 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
1 baton vanilie
2 lamai- coaja si zeama

- pentru ornat:
1 plic Torta gelee
esenta lamaie
esenta vanilie
1 lime


MOD de PREPARARE :

Untul il tinem la temperatura camerei de seara pina dimineata.
Biscuitii ii sfaramam cu mana sau in blender, dar nu mult timp, sa nu se faca faina.
Intr-un vas mai mare , amestecam biscuitii faramitati cu untul moale si coaja de la 1/2 de lamaie.
Framantam bine si apoi punem blatul intr-o forma mare de tarta cu diametrul de 28-30 cm, dupa ce am uns-o cu putin unt.
Presam bine cu mana sau cu o lingura si punem apoi blatul tartei la rece, pina pregatim umplutura.





Amestecam crema de branza cu laptele condensat, cu frisca batura, cu semintele din pastaia de vanilie si cu restul cojii de lamaie( o lamaie si 1/2).
Scoatem blatul de la rece si rasturnam umplutura de branza pe blat, apoi nivelam branza.






Dam iar la rece tarta pina facem Torta Gelee conform instructiunilor de pe plic( eu am mai adaugat putina esenta de vanilie di de lamaie in jeleu.
Cu ajutorul unei linguri punem jeleul pe tarta , incepind din mijloc catre exterior.
Trecem apoi la ornarea tartei, dupa cum ne place.
Se lasa la rece pina a doua zi....asta daca rezistati, apoi se portioneaza.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. gata m-am hotarat. vin si eu la o feliuta daca e asa de laudata, caci sigur e buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Google +

    Erika Pasu

    Extraordinar mmmmmmmmmmmmmmmmm !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta delicios cheesecake-ul cu lamaie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si este Victor !
      Parca...ai tot manca....

      Ștergere
  4. Delicioasa, tarta asta a ta, Sidy draga! Eu am crezut ca te odihnesti putin, dar vad ca tu ai venit in forta din Anglia si cu o gramada de retete savuroase! Ne bucuri in continuare cu retete noi, minunate! Felicitari! Te pup! PS: Poate imi opresti si mie o bucatica mica si mi-o dai cand ne intalnim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Vicky doar ca trebuie sa te grabesti putin ! Mai sunt doua felii...si vecinii mei au fost amatori !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  5. Sa inteleg ca daca vin la tine la usa pentru mine nu mai este nici macar o bucatica mica,mica?
    Te pup, vecinico!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grabeste-te Medi ca felia ta am pus-o deoparte !
      Ssshhh...sa nu auda nimeni !
      Te tzuc cu drag ..

      Ștergere
  6. Buna ziua. Vreau sa fac acest cheesecake si vreau sa intreb daca torta gelee e clasica gelatina si daca atunci cand o prepar pot pune doar zeama de la lamaie si zahar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este gelatina.Este de la Dr Oetker , asa scrie pe pachetel si este incolora sau rosie.Este ca un fel de jeleu....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.