joi, 14 mai 2015

Pulpa de miel perfecta

By Sidonia Toncean   Posted at  08:59   Preparate din carne de miel 8 comments

Chiar nu credeti ca este pulpa de miel perfecta !
Eu am mancat din ea si va asigur ca asa este, credeti-ma !
Si stiti de ce ? Pentru ca sfaturile ,sunt ale celor doi maestri  Chef Nico Lontras si Chef Johnny Susala ,care lucreaza impreuna la Rare Foods SRL http://www.rarefoods.ro/  si au facut aceasta minunatie chiar inainte de Paste, cu recomandarile de mai jos.
Nu am eu talentul lor de a aranja bunatatile in farfurie si pentru asta va rog sa ma scuzati.....



Avem NEVOIE de : 

- pentru friptura
1-2 pulpe miel
100 g unt
1 legatura usturoi verde
150 ml vin alb
zeama de la o lamaie
putin ulei
3-4 morcovi
cimbru
rozmarin
frunze de patrunjel
frunze de telina
sare
piper
boia



- pentru cartofii crocanti
1 kg cartofi noi
2oo g rosii cherry
ulei de masline
sare
boia
piper


MOD de PREPARARE :


Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.





Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi  deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cizile verzi de usturoi, taiate mai marunt.




Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.


Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Camelia Khalil

    Sint satula,acum vreo ora am luat prinzul,dar as ceva n-as refuza.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa o incerci si tu draga Camy, daca ai o pulpa de miel.

      Ștergere
  2. Crețu Veronica

    Perfecta si mi-ai facut o pofta!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E perfecta pentru ca am respectat regulile maestrilor !

      Ștergere
  3. Haplea Bucatarul

    Ce bunatate! Îmi place...

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.