sâmbătă, 27 iunie 2015

Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

By Sidonia Toncean   Posted at  14:57   Preparate din carne de miel 4 comments

Dupa cum vi-am mai spus , mie imi plac cartile.Ma bucur la fiecare carte primită în dar, mai ales de cele cu retete culinare si daca si mai au poze...raman fara cuvinte.
Gustos.ro si a Alexandra Sîrbu mi-au facut surpriza cu o minunata carte de Curry-uri gustoase( oare am scris corect?), asa ca a fost musai sa ma apuc de lucru si am facut aceasta bunatate de curry, oleaca mai altfel si foarte, foarte picanta. De aceea va sugerez sa reduceti cantitatile de ingrediente picante.
Madras este o localitate din sudul Indiei ,iar comerciantii englezi au ajuns acolo în 1640 .
Cu toate acestea, denumirea "Madras Curry" nu este folosita în India , dar a fost inventata de restaurante din Marea Britanie.
 Când este făcut din carne de miel este numit Gosht (sau Ghoust) Madras. 
Aceasta mancare este tot un curry , dar mai picant si este facut cu lapte de cocos.
Va sugerez să o faceti cu două zile înainte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si curry va deveni si mai delicios.



NECESAR :

- pentru curry 
750 g carne miel
3 linguri ulei masline
2 cepe verzi maruntite
2 rosii mari( 4 rosii mici)
400 ml lapte cocos
sare


- pentru pasta PICANTA 
8 ardei mici rosii iuti( uscati)
2 cm ghimbir
6 catei usturoi
1 lingurita paprika
1 legatura patrunjel verde
1 frunza dafin
1 baton scortisoara
5 cuisoare
chimen seminte



- pentru chutney 
2 mere verzi
1 ceapa verde
1 leg menta verde
1 cm ghimbir razuit
100 g zahar
zeama de la o lamaie
sare

MOD de PREPARARE :

Carnea de miel o portionam , curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Toate ingredientele de la pasta picanta , le punem intr-un blender si mixam pina se face o pasta. Daca vi se pare ca este prea groasa, adaugam putin ulei sau apa.



Punem uleiul de masline la incalzit, intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata.O tragem la tigaie pina capata o culoare spre galbui.
Adaugam pasta picanta, amestecam si lasam sa fiarba 10 minute, pina isi elibereaza toate aromele.



Adaugam apoi carnea de miel portionata si lasam sa fiarba cu o canita de apa, pina cand carnea este fiarta.
Adaugam rosiile taiate cuburi, sare si paprika.




Laptele de cocos, inainte de al desface, il agitam bine sa se amestece, apoi il punem peste carne si adaugam si o cana cu apa( aproximativ).Lasam sa dea cateva clocote la foc mic. Daca mai e cazul asezonam.



Pregatim chutney-ul de mere cu menta .Tocam marunt menta si ceapa curatata. Merele le taiem cubulete mici, fara a indeparta coaja merelor.
Punem intr-un vas merele, menta, zaharul( praf) ceapa si zeama de lamaie peste mere , sa nu se oxideze.Punem vasul pe foc si fierbem merele pina sunt gata. Daca trebuie , adaugam putina apa.



Cand toate sunt gata, putem monta Madras-ul pe farfurie, dupa imaginatie.
Daca aveti grija si micsorati putin cantitatea de ardei iute uscat, nu veti avea nici o problema sa aveti un curry reinventat in restaurantele englezesti.
Pofta mare sa aveti !



Inca o data multumesc frumos Gustos.ro si Alexandra Sarbu si va invit la masa... !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Maria Silvesan

    Foarte bine arata! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Victoria Gabriela

    Ce bine arataaa! Delicios! Felicitari Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Vicky !
      O mancare picanta, care noua ne-a placut mult....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.