luni, 15 iunie 2015

Rulada cu omleta si aluat cu branza si cartofi

By Sidonia Toncean   Posted at  18:15   Aperitive 14 comments

In luna decembrie 2013, Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/    initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe cateva bloggeritze culinare minunate .
In  aceasta luna, gazda este  draga mea Merisor  http://merisor67.blogspot.ro/ , care ne-a propus urmatoarele categorii :
1. Aperitive/Gustari - http://merisor67.blogspot.ro/p/aperitive.html
2. Salate - http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html

3. Prajituri - http://merisor67.blogspot.ro/p/prajituri.html
Ce avem de facut ? Simplu...: gazda propune la inceputul lunii o tema, iar cei care doresc sa participe vor trebui sa gateasca pe tema aleasa.
 La sfarsitul lunii, gazda va posta o parada cu participantii.
Eu am ales acest aperitiv foarte gustos, bun atat cald cat si rece.....



Avem NEVOIE  de :

- pentru aluat 

100 g cartofi curatati
1 ou
100 g cas oaie
50 g unt
30 ml lapte
50 ml ulei
1/2 plic Garant Aluaturi dospite Dr Oetker
sare
1/2 lingurita zahar
piper
250 g faina alba





- pentru omleta 
3 oua
80 g sunca Praga
80 g jambon afumat
80 g kaizer
50 g ciuperci
1/2 ardei gras rosu
1 lingura lapte
2 fire ceapa verde 
2 linguri ulei
sare 
piper
patrunjel verde 

- pentru uns
1 galbenus
1 lingura lapte 
1/2 lingurita chimen
cateva rosii cherry

MOD de PREPARARE :

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, cand sunt gata , aruncam apa de pe ei si ii zdrobim cu furculita, apoi ii lasam sa se raceasca.
Intr-un bol batem bine oul cu zaharul, sarea, uleiul si laptele.
Dupa ce cartofii s-au racit, ii amestecam cu untul la temperatura camerei si casul ras.
Amestecam cartofii cu ouale  si apoi adaugam faina amestecata cu Garantul. Mixam cu bratele pentru aluat ale mixerului.




Taiem cubulete mezelurile  si ardeiul rosu iar ceapa verde o tocam cu codite cu tot.
Amestecam legumele cu mezelurile si ouale le batem bine cu laptele , sare si piper .




Ungem putin o tigaie nonaderenta si punem legumele si mezelurile taiate in ea, le lasam sa se prajeasca putin apoi punem ouale batute peste ele. Acoperim tigaia cu capac si o lasam sa se coaca la foc mic. Folosind capacul nu mai avem nevoie sa intoarcem omleta si pe partea cealalta.




Intindem cu mana aluatul care , intre timp, s-a odihnit oleaca; il intindem putin mai mare decat omleta.
Punem peste el omleta coapta  si rulam.
Aluatul ramas la capete, il taiem, eu l-am rasucit oleaca si l-am asezat la capetele ruladei dupa ce am pus-o in forma.



Ungem o foaie de copt cu putin unt si apoi tapetam cu ea o forma de chec , in care asezam rulada cu omleta.
Batem galbenusul cu laptele si cu o pensula, ungem rulada. Deasupra presaram seminte de chimen si punem niste rosioare.


Am incalzit inainte cuptorul la 180 de grade si acum dam tava cu rulada la copt, cam 40 de minute pina se rumeneste frumos deasupra.
Lasam rulada sa se raceasca in forma, apoi se poate felia.
Este deosebit de gustoasa, atat calda cat si rece.




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. E de senzatie rulada ta! Felicitari, Sidy, pentru toate bunatatile pe care le faci! Sunt de nota maxima! Si multumesc pentru participare, te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Venind din partea ta draga Merisor , toate laudele astea imi merg la suflet.
      Iti multumesc mult de tot si fii sigura ca am sa fac si mai pe departe din bunatatile tele.
      Cu drag te tzuc !

      Ștergere
  2. Cu siguranta am sa o incerc.Arata prea bine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa faci Miha draga, ca prea e buna.....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Adina te astept cu drag si cu bratele deschise...!

      Ștergere
  4. Beatrice Rotaru

    Foarte buna. Eu prefer omleta simpla fara aluat. Mai putine calorii si este mai sanatoasa. hehe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Bea , dar si una din asta merge din cand in cand.....

      Ștergere
  5. Maria Udrea

    Wow, cat de bine arata! Dar nu stiu de ce ma mir, tot ce faci tu arata apetisant rau de tot! Multumesc, draga Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merisorul meu ,esti TU o dulce si o scumpa !
      Te tzuc cu drag...

      Ștergere
  6. Iancu Lubita

    Wow si atat!! ca tare bine arata,la gust nici nu ma indoiesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eva Dzsurzs Sabau

    Arata bine ,dar este si f. bun

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.