vineri, 3 iulie 2015

Ciorba radauteana de ciuperci( reinventata)

By Sidonia Toncean   Posted at  08:14   Ciorbe 18 comments

Ciorba radauteana! 
Ce poate fi mai bun de atat intr-o zi de vara cu ploaie rece?! Nimic, va jur. Si cred ca ciorba radauteana e ceea ce merge perfect in orice anotimp, chiar si atunci cand e extrem de cald afara. Inchipuieste-ti cum ar fi sa stai in racoarea aromata a unui tei batran, sa sorbi incet din ciorba asta, frangandu-ti buzele sub naduseala ei piscacioasa. Strasnica fantezie, as zice! Stiu oameni care s-ar inchina pentru o strachina din asta aburinda si usturoiata, cu dor de tara si dealuri infrunzite sunt cuvintele rostite de Alice Ciobanu http://tarabucatelor.ro/ cand a facut ciorba radauteana. Si cat adevar rostea...
Dar eu m-am gandit sa ...reinventez aceasta ciorba si a iesit o minunatie de ciorba, credeti-ma.
Daca vreti sa va convingeti , ori o faceti, ori veniti la o degustare. Va astept cu mare drag...




NECESAR :

700 g ciuperci Pleurotus
3 morcovi
2 radacini patrunjel
1 radacina pastarnac
1 cutie lapte de cocos
2 oua
1 capatana usturoi
4 buc gogosari murati
patrunjel verde
sare
piper




MOD de PREPARARE :


Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga (o aruncam dupa ce fierbe).
Le punem intr-o oala mare si tornam cam 5-6 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed(nu cufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma) , le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici.





Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei. 


Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos ( dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi tornam compozitia , in fir subtire, in oala. 



Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.



Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Elena Afloarei

    CE BINE ARATA, OARE CUM O FI LA GUST ?
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena...eu am fost tare necajita cand s-a terminat si familia m-a intrebat cand le mai fac....
      Asa ca, trage tu concluzia, cum a fost !

      Ștergere
  2. Preda Matei Elena Adriana

    Dar ce bine e reinventată!!!!!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca i-a venit bine, asa....reinventata !

      Ștergere
  3. Iancu Lubita

    Pfuuu,m-ai omorat cu ciorbita asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mioara Ioan

    Vaaai, ce buna o fi....!
    Sidy, o data am mancat "ciorba radauteana" dar nu m-am mai saturat de ea!! Am s-o incerc pe asta!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E minunata , crede-ma ! Sigur are sa-ti placa , dar sa o faci doar cu pleurotus...ii da un gust aparte.

      Ștergere
  5. Margareta Cismasiu

    Cred ca e la fel de buna pe cat de bine arata.
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandra Mirela

    De la ce are culoare galbena si stelute de grasime deasupra?
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doua linguri de morcovi razuiti ,i-am tras la tigaie in foarte putin ulei, tocmai pentru culoare....Asa fac eu la unele ciorbe.

      Ștergere
  7. Foarte apetisanta ciorbita!!!
    Weekend placut!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana draga eu nu ma pot satura de ea, asa de gustoasa este...
      Sa ai o duminica faina, te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  8. Ciorba asta reinventata :)) e ca un fel de ciorba "falsa" de burta... asa se mai numeste ciorba de pleurotus. O am si eu in plan, dar mai spre toamna.

    Multumesc tare mult ca ti-ai aplecat ochii asupra blogului meu! te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ceva Alice ! Si ai rabdare sa astepti pina la toamna ?
      Multe excursii am facut eu pe blogul tau....poate era bine daca puneam mai multe comenatrii !Ne rasfeti cu bunatatile tale Alice !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.