luni, 24 august 2015

Tochitura de porc cu sos de vin

By Sidonia Toncean   Posted at  16:53   Preparate din carne de porc 6 comments

Tochitura este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi se afla in meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.Ea contine bucati de carne grasa, dar si carnaciori sau organe( eu nu pun pentru ca nu prea ne plac ), precum si usturoi si boia de ardei.
Toate sunt prăjite la tigaie sau la ceaun și este servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri și brânză rasă deasupra si musai ceva muraturi.
Stiu ca veti spune ca are un numar mare de calorii o portie , dar asa mai rarut...merge.
Reteta s-a transformat pe parcursul anilor ,într-o “pomană a porcului”.





Avem NEVOIE de :


1 kg carne de porc mai grasa 
200 g carnati afumati
100 g kaizer
2 linguri untura
1 capatana mare usturoi  
1 lingurita boia afumata
1 lingura pasta de gogosari
250 ml vin alb 
cimbru
sare 
piper macinat


                             



MOD de PREPARARE :


Carnea se spala si sa taie bucatele. Carnatul se feliaza, kaizerul se taie fasii iar usturoiul se da prin presa.
Intr-un vas de tuci se pune untura la topit si adaugam feliile de carnati, apoi kaizerul , in untura incinsa si se rumenesc putin pe o parte si alta.Adaugam bucatile de carne si le rumenim si pe acestea.
Apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu vin,putin cate putin , adaugam cimbru.






Cand e aproape gata carnea, se pune restul de vin si cateii de usturoi dati prin presa.
Cand e gata luati ceaunul de pe foc.




Se face o mamaliguta potrivit de moale si se prajesc oua ochiuri.
A iesit o bunatate de tochitura, pe care am servit-o, respectand traditia, cu mamaliguta , ou, branza rasa si castraveti murati la soare si cu sosul din tigaie.





Cat e de buna...nu pot descrie in cuvinte,ramane sa incercati si sa va convingeti...
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Vasile Aanei

    Dar colesterolul ce ati facut cu el?
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasilica, Vasilica....daca citeai la inceputul retetei vedeai ce am facut cu colesterolul !!!

      Ștergere
  2. Vionica Zota

    Pana ajung ,si eu,se termina udatura dar,ramane,"tochitura"!!!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Mananca tu tochitura Vionica ! Udatura...mai gasim !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.