sâmbătă, 5 septembrie 2015

Ciorba de praz pariziana

By Sidonia Toncean   Posted at  15:26   Ciorbe 4 comments

Daca va plac ciorbele facute in casa si doriti sa experimetati o reteta noua, incercati aceasta ciorba de praz foarte sanatoasa si gustoasa .
Ciorba aceasta este mai valoroasa ca o pastila cu vitamine, este o ciorba perfecta pentru pranz si este foarte usor de preparat. Desi prazul este simbolul național al Țării Galilor, el este...rege in Oltenia noastra,este un aliment emblematic pentru zona Olteniei,  dar si francezii il apreciaza, pentru ca este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Dar prazul poate fi întrebuințat si în tratamentul unor diverse afecțiuni: arteroscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.El este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Pai daca are atatea calitati....haideti sa-l folosim !




Avem NEVOIE de :

2-3 fire de praz( depinde cat de mari sunt)
4 morcovi
4 cartofi albi
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1 lingurita seminte chimen
150 ml smantana
50 g crutoane ( perlute coapte)
1 lingurita ierburi naturale englezesti (contin:sare de mare, piper negru boabe,usturoi granule,patrunjel verde uscat ,oregano)
2 linguri ulei de masline aromatizat





MOD de PREPARARE :

Curatam morcovii, il spalam , ii stergem si apoi ii dam pe razatoarea mare.
Cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi mici.
Prazul curatat si spalat il taiem rondele, inclusiv frunzele verzi.
Ardeii curatati ii taiem fasii subtiri si apoi cubulete.
Incalzim uleiul si sotam morcovii pina uleiul se coloreaza portocaliu, adaugam apoi celelalte legume si amestecam .




Adaugam 3-4 l de apa ( bine ar fi sa aveti 2 l de supa de carne- eu am asa ceva mereu la congelator) si asezonam ciorba cu ierburile naturale apoi adaugam chimenul ( eu il pun de obicei intr-un tifon sa nu se imprastie in ciorba  si dupa ce ciorba este fiarta, scot tifonul cu seminte si il arunc).
Lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit pina sunt fierte toate legumele.





Cand ciorba este gata o acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie, sau cu zeama de pe ardei iuti pusi pe iarna, cum am facut eu.
Servim ciorba cu putina smantana ( cine o prefera) si cu crutoane de paine sau perlute coapte .
Pofta mare sa aveti !

In ciorba mai puteti adauga  o mana de orez, daca doriti sa fie mai deasa.




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Alexandra Nica

    Merg si condimente individual (sare, piper, usturoi granule, patrunjel si oregano)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca DA Alexandra ...pui ce iti place tie !Eu asa le-am avut si sunt foarte versatile...

      Ștergere
  2. Elena Olariu

    Sidy, o voi incerca. Dar, intrand la tine pe site, am vazut Totul Alex la un an.... Si am scris dar nu mi-a publicat... pai nici in trei ani de exercitiu nu cred ca mi-ar iesi ce minunatii faci tu acolo...
    Fata mea, tot respectul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Elena ! Eu tot ce am facut am facut din pasiune....asa ca daca te loveste si pe tine vreodata cheful....sigur vei face lucruri minunate !
      Uita-te numai la alte bloguri culinare.....a lui Simona Callas, de exemplu sa vezi ce torturi face ! POZE...din revista !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.