vineri, 23 octombrie 2015

Omletă berberă

By Sidonia Toncean   Posted at  16:53   Aperitive 10 comments

Am ales o omleta, dar nu una subţire şi cu ingrediente amestecate bine, ci una berberă, pufoasă,mai grosuță oleaca si cu ingredientele in straturi, una marocana ( este o poveste….cu popoare care străbat oceanele de nisip pe camile, care gătesc, trăiesc și simt lumea în alt fel , un popor indigen al Africii de Nord ).
Am citit despre aceasta reteta acum mai bine e trei ani, pe AgroTV.
Aceasta omleta contine fibre "prietenoase" cu metabolismul nostru, asa ca...pofta mare sa aveti !












 Avem nevoie de :

5-6oua
300 g cas oaie
400 g rosii cuburi SunFood
1 arei gras vere
1 gogosar copt
1 ceapa rosie
3 linguri ulei Monini
50 g unt
1/2 tub Tartino cu spanac#buzztartino
1/2 lingurita turmenic
sare afumata
chimen macinat
boia afumata
piper proaspat macinat



MOD de PREPARARE :

Ardeiul si gogosarul ii curatam si apoi ii taiem cubulete marunte.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Casul ( sau alta branza , care va place) il dam pe razatoarea mare.
Rosiile le scoatem din conserva sau folosim 3-4 rosii proaspete taiate cubulete.
Ouale le spargem intr-un bol si le batem bine cu putina sare si o lingura cu ulei( omleta va fi mai pufoasa).



Intr-o  tigaie cu diametrul mare, de 28 cm, punem la topit untul cu putin ulei, apoi tragem la tigaie ceapa, 3-4 minute.
Adaugam ardeiul si gogosarul cubulete, amestecam si lasam cateva minute pina se inmoaie acestea.





Presaram apoi chimenul macinat, sare, piper si boia.
Ouale batute le amestecam cu turmenicul , presarat putin cate putin, apoi le rasturnam peste legume , fara sa amestecam, se va face un al doilea strat in oua.



Intindem cu ajutorul unei linguri, compozitia e oua, astfel incat aceasta sa fie pe toata suprafata tigaiei.
Acoperim tigaia pentru 5-8 minute, depine cat de tare vreti sa fie omleta,dar aveti grija ca focul sa fie mic.
Cand apreciati ca omleta este pe placul dvs, presaram easupra casul razuit si punem inapoi capacul, pentru 2-3 minute, pina se topeste branza.





Omleta noastra este gata, dupa ce o lasam cateva minute sa se odihneasca.
Veti vedea cat de frumos se vad straturile de legume, de oua si de branza.
Portionam omleta si fiecare portie o ornam cu branza tartinabila Tartino
Veti fi incantati de cat e de gustoasa si cat e aspectuoasa este aceasta omleta.
Sper ca si cei de la BUZZStore  sa fie la fel....e incantati.






Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Con Cord

    De acord, foarte apetisant!!
    A aflat și berberii.
    În curând sosesc în România cu miile.
    Mă scuzați pt. gluma. Cu respect.Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Brindusa Aluculesei

    ma dai gata su asa bunatati si imi faci mare pofta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Calinescu Elena

    Acușica o probez și eu, prea îmi face cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena...ai facut-o ?
      Hai spune-mi te rog, parerea....

      Ștergere
  4. Vionica Zota

    Chiar ca arata bine.!!!!!



    Elena Adina Buscan

    Arata minunat.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aratat ,arata minunat, dar sa vedeti ce gust bun are !

      Ștergere

  5. Chifor Ana

    Arata foarte bine, cred ca si gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.