De fapt este o...chiftea mai mare, indiferent daca are in mijloc ceva sau nu.
Eu ii spun simplu "Purceluș", asa o stiu de la mama, o facea cand eu eram copil.
Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert", ori " Rulada din carne tocata" sau stiu eu sub ce denumire o mai stiti !
"Purcelușul" acesta este o retetea destul de banala,cu o dificultate medie si un timp scurt de preparare.Imaginatia umplerii acestui "purceluș" nu are limite si combinatiile sunt diverse, fiecare poate pune ce ii place mai mult, de la spanac fiert si tocat, telemea bucati, fasole verde pastai, castraveti murati, la salata verde fiara si tocata sau mai stiu eu ce.
Oricum tot la fel de buna este ...!
Avem NEVOIE de :
500 g carne tocata de vita
500 g carne tocata e porc
2 cartofi
1 ou
80 g pesmet
5-6 catei usturoi
sare
piper
boia afumata
cimbru
patrunjel verde
4 - 5 oua pentru fiert
1 lingura otet
150 g sunca crud-uscata
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.
Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.
Putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie.
Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recoman sa tocati voi acasa carnea sa stiti ce aveti in punga) impreuna cu toate celelalte ingreiente pentru "purcelus".Asezonati apoi omogenizar\ti si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.
Intre timp , forma in care vom pune "purcelusul" o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud -uscata.
Asezam 1/2 din carnea tocata, asezam ouale( eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa.
Marginile suncii crud- uscata le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade ( cuptorul l-am incalzit dinainte ).
Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.
Servim purcelusul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care va plac voua mai mult.
Sa nu uitati de salata...eu am avut salata de rosii si castraveti.
Draga Sidy, preparatele tale arata foarte apetisant. Ar fi greu sa ma hotoarasc ce vreau sa incerc de aici. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Cristina !
ȘtergerePai...vezi care iti trage mai tare cu ochiul....
Jean Prunescu
RăspundețiȘtergereEra si timpul.....Felicitari......!Îmi place.
Multumesc MAESTRE !
ȘtergereMioara Ioan
RăspundețiȘtergereMmmmm, ce bun o fi! Am sa incerc!!
Îmi place ·
Chiar te rog sa-mi spui cum vi-a placut....!
ȘtergereMimi Zami
RăspundețiȘtergereSidy ! arata superb purcelusul tau .minunat multumesc ptr reteta ..eu trebuie sa fac un porc cam la 100 kg ptr noi
Îmi place ·
Multumesc Mimisor....!
ȘtergereEi...nici chiar asa !Acesta e pentru 6 portii....
Dana-lidia Cuc
RăspundețiȘtergereCe frumoase culori in farfurie...?...Se zice ca pt.un platou perfect trebuie sa fie 3 culori...!...arata super ....si cred ca f delicios...!...Felicitari....!
Îmi place .
Multumesc mult de tot !
ȘtergereColban Margareta
RăspundețiȘtergereOoooo trimite si la noi d.na SIDONIA ....
Îmi place ·
Cu mare drag !
ȘtergereConstantinescu Gabriel
RăspundețiȘtergereExcelent arata ,pofta buna stimata doamna. Îmi place .
Multumesc frumos !
ȘtergereE tare usor e facut...merita !
Maria Elena Burdulea
RăspundețiȘtergereSidy preparate de sarbatoare, ca doar e duminica! Destoinica! Va pupam.Îmi place
·
Nu chiar de sarbatoare, dar e duminica, DA !
ȘtergereMultumesc Lenuta...
Calinescu Elena
RăspundețiȘtergereSuper, mulțumesc mult, voi face și eu, cu prima ocazie!Îmi place ·
Trebuie incercat "purcelusul" asta imbracat in sunca !
ȘtergereMioara Berche
RăspundețiȘtergereAi facut un "colac" din purcelus ,cred ca-i excelent la gust ;Îmi place .
Da asa este ! Sunca aia i-a dat un gust minunat !
Ștergere
RăspundețiȘtergereTania Kiswani
Multumim Sidy..! Îmi place
Bucin Valeria
Super felicitari!! Îmi place .
Lia Maria Grozi
Delicios 😋Îmi place .
Teodor Pop-Manta
Ce poftă mi-ai făcut!Îmi place ·
Multumesc fetele mele dragi !
Ștergere