duminică, 18 octombrie 2015

Purceluș

By Sidonia Toncean   Posted at  15:26   Preparate din carne de vitel 22 comments

De fapt este o...chiftea mai mare, indiferent daca are in mijloc ceva sau nu.
Eu ii spun simplu "Purceluș", asa o stiu de la mama, o facea cand eu eram copil.
Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert", ori " Rulada din carne tocata" sau stiu eu sub ce denumire o mai stiti !
"Purcelușul" acesta este o retetea destul de banala,cu o dificultate medie si un timp scurt de preparare.Imaginatia umplerii acestui "purceluș" nu are limite si combinatiile sunt diverse, fiecare poate pune ce ii place mai mult, de la   spanac fiert si tocat, telemea bucati, fasole verde pastai, castraveti murati, la salata verde fiara si tocata sau mai stiu eu ce.
Oricum tot la fel de buna este ...!






Avem NEVOIE de :

500 g carne tocata de vita
500 g carne tocata e porc
2 cartofi
1 ou
80 g pesmet
5-6 catei usturoi
sare
piper
boia afumata
cimbru
patrunjel verde



4 - 5 oua pentru fiert
1 lingura otet
150 g sunca crud-uscata




Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.
Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.
Putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie.




Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recoman sa tocati voi acasa carnea sa stiti ce aveti in punga) impreuna cu toate celelalte ingreiente pentru "purcelus".Asezonati apoi omogenizar\ti si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.





Intre timp , forma in care vom pune "purcelusul" o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud -uscata.






Asezam 1/2 din carnea tocata, asezam ouale( eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa.
Marginile suncii crud- uscata le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade ( cuptorul l-am incalzit dinainte ).





Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.




Servim purcelusul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care va plac voua mai mult.
Sa nu uitati de salata...eu am avut salata de rosii si castraveti.





Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

22 de comentarii:

  1. Draga Sidy, preparatele tale arata foarte apetisant. Ar fi greu sa ma hotoarasc ce vreau sa incerc de aici. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Cristina !
      Pai...vezi care iti trage mai tare cu ochiul....

      Ștergere
  2. Jean Prunescu

    Era si timpul.....Felicitari......!Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mioara Ioan

    Mmmmm, ce bun o fi! Am sa incerc!!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Mimi Zami

    Sidy ! arata superb purcelusul tau .minunat multumesc ptr reteta ..eu trebuie sa fac un porc cam la 100 kg ptr noi
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mimisor....!
      Ei...nici chiar asa !Acesta e pentru 6 portii....

      Ștergere
  5. Dana-lidia Cuc

    Ce frumoase culori in farfurie...?...Se zice ca pt.un platou perfect trebuie sa fie 3 culori...!...arata super ....si cred ca f delicios...!...Felicitari....!
    Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  6. Colban Margareta

    Ooooo trimite si la noi d.na SIDONIA ....
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Constantinescu Gabriel

    Excelent arata ,pofta buna stimata doamna. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos !
      E tare usor e facut...merita !

      Ștergere
  8. Maria Elena Burdulea

    Sidy preparate de sarbatoare, ca doar e duminica! Destoinica! Va pupam.Îmi place
    ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar de sarbatoare, dar e duminica, DA !
      Multumesc Lenuta...

      Ștergere
  9. Calinescu Elena

    Super, mulțumesc mult, voi face și eu, cu prima ocazie!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie incercat "purcelusul" asta imbracat in sunca !

      Ștergere
  10. Mioara Berche

    Ai facut un "colac" din purcelus ,cred ca-i excelent la gust ;Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa este ! Sunca aia i-a dat un gust minunat !

      Ștergere



  11. Tania Kiswani

    Multumim Sidy..! Îmi place



    Bucin Valeria

    Super felicitari!! Îmi place .



    Lia Maria Grozi

    Delicios 😋Îmi place .



    Teodor Pop-Manta

    Ce poftă mi-ai făcut!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.