duminică, 15 noiembrie 2015

Plăcintă (sfărâmată) cu brânză sărată

By Sidonia Toncean   Posted at  17:58   Aperitive 13 comments

Plăcintele sărate sunt nişte preparate delicioase şi săţioase, bune la mic dejun, la prânz sau la cină , potrivite şi pentru serviciu sau şcoală.
In luna decembrie 2013,  Stefania Anastasiu  initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe bloggeritze culinare care doresc aceast lucru.
In  aceasta luna, gazda este  Cristina Iuliana Pana si ne-a propus următoarele secțiuni:
- aperitive
- fel principal
- dulciuri
M-am uitat, am analizat si am vazut ca aceasta prietena draga, ce este mereu in miscare, activa foc, a facut o minunata placinta.Doar citind reteta, am inghitit in sec, asa ca am asteptat weekendul si m-am apucat de treaba...Si asa cand vad cate bunatati face aceasta mama cu...3 zmei dupa ea, inund tastatura de pofta.





Avem NEVOIE de :


1 pachet foi de plăcintă Bella
450 ml iaurt
700 g cas de oaie
3 oua
1 legătură ceapă verde
1 legătură mărar proaspăt
100 gcascaval ras
3 linguri mix de seminte
1/2 ardei gras rosu
ulei de măsline






MOD de PREPARARE :

Foile de plăcintă le ezghetam cu 1-2 zile inainte, apoi le lasăm la uscat vreo cîteva ore sau e seara pina dimineata,acoperite cu un servet de bucătărie.
După ce s-au uscat bine se fărâmitează in bucati nu prea mici.




Intr-o tavă tapetată cu foaie de copt ,se asează un strat de foi sfărâmate, apoi  se stropesc cu putin ulei de măsline.
Pornim cuptorul la 160 de grade C.




Pentru umplutură amestecăm iaurtul, casul de oaie ras pe razatoarea cu gauri mari, 50 g cascaval ras, ceapa vere tocată mărunt, mararul tocat si ouăle, până se omogenizeaza. Daca e cazul asezonam.





In tava cu foile sfărâmate punem umplutura de brânză,apoi adaugăm un nou strat de foi sfărâmate,le stropim din nou cu putin ulei de măsline, apoi presarăm cascaval ras si semintele.






Plăcinta o punem la coptor, în cuptorul inainte incalzit , cam 35 de minute la foc mediu, 160 grade( depinde si de fiecare cuptor).
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, putin, apoi o portionam si o putem servi.




Daca doriti sa o portionati pentru poze, lasati-o sa se raceasca complet, apoi o taiati, ca este delicioasa atat calda cat si rece...




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

13 comentarii:

  1. Ioi, ce seamana cu sfarmata mea! ;) Mulumesc Sidy! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crisule...asa-i ca nu ai citit ce am scris pe aici ?
      Pai este chiar reteta TA !!!
      Multumesc e idee....

      Ștergere
    2. Ba da Sidy ;) Dar glumeam si eu un pic ;)

      Ștergere
  2. Tania Kiswani

    Multumim draga Sidy..! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E tare gustoasa si merge bine atat rece cat si calda !

      Ștergere
  3. Lili Milon Ciocarlan

    O fac si eu!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria Bogdan

    Cat de curand voi face! Multumesc!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Georgiana Berheci

    Multumesc o sa incerc. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa-mi spui ce a spus familia...!Le-a placut ?

      Ștergere
  6. Cristina Iuliana Pana

    Heyyy, multumesc tare mult Sidonia Toncean . Mi-ai facut pofta .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.