duminică, 29 noiembrie 2015

Prajitura Fanta

By Sidonia Toncean   Posted at  16:20   Prajituri 9 comments

Este o prajitura  usoara de casa ,delicioasa cu branza, cu jeleu de portocale ,facut din sucul ce ii poarta numele.Dar daca stau bine si ma gandesc...parca se facea cu Bricfor, pe vremea mea. Este o prajitura aspectuoasa, in trei culori
La noi in casa nu se beau sucuri din comert, dar http://www.prajituria.ro/ m-a tentat cu Prajitura copilariei, la care m-am inscris prea tarziu. Desi inscrierea era pina la sfarsitul lunii, site-ul a ales sa scurteze perioada de inscriere, nu sa o prelungeasca cum au facut altii( BUZZStore, Lactag...etc).
Asa ca nu am mai putut sa ma inscriu la aceasta campanie...
Nici o problema, ca doar ai mei s-au bucurat mult( le promisesem ca nu mai fac dulciuri pina la Craciun).






Avem NEVOIE de : 

- pentru blat 
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
70 ml ulei
30 ml apa caluta
1/2 plic praf de copt





- crema de branza
300 g branza de vaci
4 linguri zahar praf
125 g marga Rama
1 pachet aroma Bourbon-Vanilie
1-2 linguri smantana

- jeleu de portocale
1 plic budinca Vanilie Bourbon
4 linguri zahar
300 ml suc Fanta



MOD de PREPARARE :


Separam albusurile de galbenusiri si le punem fiecare in cate un bol ,separat.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul de la blat , iar albusurile cu un praf de sare, le batem bine ,spuma.
Dupa ce galbenusurile s-au albit si zaharul s-a topit, adaugam uleiul, putin cate putin, mixand mereu.








Adaugam apoi faina amestecata cu praful e copt si cacaoa cernuta, mixam si adaugam jumatate din albusurile batute spuma.
Amestecam cu o spatula, de jos in sus, incet sa nu iasa tot aerul din albusuri, apoi aaugam si cealalta jumatate si amesstecam bine.







Intr-o tava de 35 X 20 cm punem hartie de copt, unsa cu putin unt, apoi rasturnam aluatul de blat in tava si il coacem la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.
Il coacem pina se rumeneste putin, aproximativ 20 de minute, il scoatem apoi pe un gratar, sa se raceasca.







Facem jeleul de portocale, amestecand praful de vanilie cu zaharul si 50 ml Fanta, restul o punem pe foc sa se incalzeasca. Cand da in clocot, adaugam vanilia cu zaharul si amestecam sa se omogenizeze, invartim pina se ingroase, apoi dam la rece.
Pregatim si crema de branza ,amestecand intr-un bol branza cu marga Rama, cu zaharul praf si cu aroma de vanilie.aca nu se leaga bine crema, aaugam putina smantana.






Trecem la asamblarea prajiturii, punand pe blatul cu cacao ,crema de branza si deasupra jeleul de portocale.Le nivelam cu ajutorul unui cutit lat, apoi dam prajitura la rece, de seara pina dimineata, cand o putem portiona.







Asa-i ca este o prajitura foarte usor de facut ?Si o tanara gospodina se poate lauda cu ce frumusete de prajitura a reusit ea sa faca....
Pofta mare sa aveti la bunatatea asta , atat de usor de facut !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Mi-am propus de mult timp sa fac prajitura asta, dar o s-o incerc cu suc de portocale natural. Oare n-o sa iasa la fel? sper sa da... Pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa o faci Oana ca se face tare usor !
      Si cu suc natural de postocale, va fi si mai buna...dar ai grija ca iti trebuie mult !

      Ștergere
  2. Eliana Boghici Rotaru

    Foarte buna..numai ca data viitoare o sa folosesc suc de portocale natural, iar eu in crema adaug unt.
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Brigitta Mathe Tomp

    pentru mine nici o prajitura nu este simpla,eu si pe cea mai usoara reusesc sa o stric....deci tot respectul pentru gospodinele care se pricep...noroc ca ai mei nu mananca dulciuri ca altfel nu stiu ce m-as face .
    Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prajitura aceasta se face foarte usor , asa ca nu ai cum sa nu iti iasa !

      Ștergere

  4. Maria Mihalache

    Unde scrie ca s-a scurtat?.....eu doar ieri am primit kit-ul si astazi am postat pe blog.Hai ca-i tare!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Crețu Veronica

    Nici eu nu stiam ca s-a scurtat termenul.Si eu am scris tot azi.Am trimis in seara asta mailul,sper sa fie ok si sa accepte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa mi-au scris ei, fetelor: "..Avand in vedere ca 28-29 noiembrie sunt zile de weekend, iar 30 si 1 sunt zile nationale libere, suntem nevoiti sa inchidem inscrierile pentru a nu dezavantaja niciun concurent.."

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.