joi, 31 decembrie 2015

Fazan cu sos vanatoresc

By Sidonia Toncean   Posted at  06:00   Preparate din carne de pui 10 comments

"Carnea de vanat are un continut foarte mare de proteine si un continut scazut de lipide.
Mirosul si gustul specific al carnii de vanat, precum si tesutul fibros dezvoltat, impun operatii tehnologice specifice de fezanare(procesul de maturare mai indelungata, care asigura fragezirea carnii de vanat, se aplica vanatului intreg, in penaj,si eviscerat, prin pastrarea acestuia suspendat la rece timp de 2-4 zile) si marinare(sau fezandarea artificiala se aplica dupa fezandarea naturala, avand ca scop, pe langa fragezirea carnii si inlaturarea mirosului neplacut, specific vanatului, imbunatatirea gustului si aromatizarea carnii).Carnea de fazan se aseaza intr-un vas emailat, se presara cu sare, piper boabe, cuisoare, foi de dafin, felii de ceapa, morcov, telina, 2 parti vin si 1 parte otet, diluate cu apa,se amesteca totul si se lasa la o temperatura de 10-15ºC, 2-4 zile.aca fazanul este tanar se poate tine doar cateva ore.
De asemenea fazanul poate fi conservat in pene prin refrigerare sau congelare. Refrigerarea se realizeaza la temperaturi de -2ºC ... -4ºC, iar congelarea se face dupa refrigerare, cateva zile. "
Dupa cum vi-am spus in retetele de dinainte, carnea de fazan este cam fada, asa ca a trebuit sa-i gasesc un sos care sa o catifeleze si sa-i dea un gust minunat.
Si am gasit in vechiul caiet al maicutei mele acest sos pe care ea il facea alaturi de carnea de vanat.
Sa stiti ca a iesit ceva savuros,o delicatesa pentru cei ce iubesc preparatele din vanat , iar farfuriile au fost de-a dreptul linse...





Avem NEVOIE de :

Fazanul si zarzavatul fiert in supa
200 ml supa fazan
2 linguri zahar
4-5 cuisoare
1 lingura mustar frantuzesc Kamis
1-2 linguri faina
2 linguri smantana
sare
piper
zeama de lamaie






MOD de PREPARARE : 

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda.
Zarzavatul il tocam marunt .





Cand zaharul este topit adaugam supa de fazan( de pui daca nu aveti fazan) si o lasam sa dea cateva clocote pina se topeste zaharul.
Adaugam cuisoarele si zarzavatul maruntit si lasam sa fiarba 4-5 minute.




Carnea de fazan o adaugam in acest sos si o lasam sa dea cateva clocote.
Mustarul, faina si smantana le amestecam bine sa nu faca cocoloase , adaugam supa , omogenizam si rasturnam in vas peste sos si carne.
Lasam sa dea cateva clocote , dupa care putem stinge focul.






Servim carnea de fazan alaturi de pireu de cartofi si mult sos.
Deasupra presaram patrunjel verde proaspat tocat.





Pofta mare sa aveti ! Savuros...

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Precis a fost un deliciu! La multi ani 2016 cu sanatate si belsug!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da Lenuta, a fost gustos tare !
      An Nou fericit si voua !

      Ștergere
  2. Sosul acesta ( reteta o am de la maicuta mea)i-a dat carnii de fazan ,un gust deosebit !
    Multumesc frumos Lenuta, la fel si voua va dorim !

    RăspundețiȘtergere
  3. Iancu Lubita

    Daaaaaa,o bunaciune! Ia priveste aici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei suroara mea!!!!cum vad eu bunatatea ta de fazan...felicitari!Pare ca a iesit foarte fain!La fauan nu stiu daca ajung, dar am primit 1 iepuras si juma. de caprioara si asteapta in congelator sa-le prepar.De aceea o sa revin la sosul tau vinatoresc, ca apre pe gustul nostru.Multam fain de idee si sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc surioaro !Pina la urma tot la caietul mamei am ajuns si cuisoarele acelea sa nu lipseasca din sos !
      Este foarte bun cu orice fel de vanat, asa ca de abia astept sa-mi povestesti ce au spus barbatii tai...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.