duminică, 20 decembrie 2015

Ramen

By Sidonia Toncean   Posted at  16:45   Supe 4 comments

Supa ramen este de fapt o supa de carne cu taitei oleaca mai grosuti si oua fierte ,consistenta dar delicioasa.Supa poate o aveti dinainte facuta si pastrata la congelator. Daca nu, faceti o supa simpla pe ce fel de carne doriti( eu am facut-o pe piept de pui).
La origine, ramen-ul e o mancare chinezeasca,care a fost “imprumutata”si a devenit preferata japonezilor.
Supa se prepară cu tăiţei chinezeşti din făină de grâu. Există patru tipuri de supă ramen:
- shio (supă limpede de pui)
-  tonkatsu (supă tulbure de porc)
- shoyu (supă asezonată cu sos de soia)
- miso (supă aromatizată cu o pastă făcută din boabe de soia fermentate).
Daca nu ati gustat-o inca, vi-o recomand cu draga inima.






Avem NEVOIE de :


1 piept pui
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
2-3 fire ceapa verde
4 catei usturoi
4 cm ghimbir
2 oua fierte tari
100 g frunze spanac
taitei instant
2-3 linguri sos soia


 
                                  



MOD de PREPARARE :


Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra.
Curatam zarzavarul si ceapa( fara cozile verzi pe care le punem deoparte), curatam ghimbirul si usturoiul, apoi le spalam bine.
Cand pieptul este fiert de jumatate adaugam toate legumele , mai adaugam apa daca este necesar si lasam sa fiarba supa , la foc mic.






Cu 10 minute inainte de a fi gata, adaugam spanacul spalat si il lasam sa fiarba, tot la foc mic.
Cand toate sunt fierte, se strecoara supa si se potriveste gustul cu sos de soia.
Punem in boluri fasii din pieptul de pui fiert, cativa morcovi fierti ( daca avem supa fiarta dinainte, nu mai punem morcovi) si taitei instant.Turnam supa fierbinte peste taitei, acoperim bolurile si peste 3 minute adaugam felii de ou fiert si cozi de ceapa verde, tocate marunt.







Veti vedea ce supa buna consistenta veti obtine.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Multam de reteta, sunt fan ciorbe si supe!

    P.S. stiai ca site-ul tau redirectioneaza automat catre alixepress in rusa (asta e un site chinezesc cu diverse de vanzare). Cand de pe facebook am dat click sa accesez reteta, dupa cateva secunde s-a dus aici

    http://ru.aliexpress.com/premium/category/202000215.html?aff_platform=aaf&sk=2bYZnqJmE%3A&cpt=1450689560379&aff_trace_key=31ea27ad83674fb883cbc54f26c9a0c2-1450689560379-02811-2bYZnqJmE

    ciudat, nu? stiu ca nu e de la tine, dar foarte probabil de la ei, de la chinezii astia nenorociti care isi fac tot felul de programele si se baga peste siteurile accesate ca sa-si faca si ei trafic...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos !
      Dar doar la reteta asta chinezeasca( japoneza) sau...de obicei ?

      Ștergere
  2. Bărbuceanu Harn Loredana

    Mmm este o supa pentru suflet:)Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.