luni, 28 decembrie 2015

Sarmalute in varza rosie

By Sidonia Toncean   Posted at  12:00   Preparate din carne de porc 8 comments

Atunci cand am facut sarmalele cu urda si apoi sarmalutele in  varza creata, vi-am promis ca de sarbatori am sa vin cu alta surpriza. Si m-am tinut de cuvant, asa ca vin cu reteta de sarmalute in foi de varza rosie.
Se fac asemanator ca si celelalte , doar ca au in compozitie chimen, care le da un gust deosebit, dar bun de tot.






Avem NEVOIE de :

1 varza rosie
150 g  orez
1 kg carne tocata 
1 ceapa
marar 
cimbru 
1/2 l bulion facut in casa
150 g bacon( afumatura)
sare
piper 





MOD de PREPARARE :


Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.
Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.
Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.






Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura  din compozitia de carne  si  rulam frunza ,apoi  introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.





Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul,  putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.
Aranjam toate sarmalele in vas.
Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.



Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.




Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.
Pofta mare sa aveti !





Cine are curajul sa spuna ca nu sunt delicioase ???
Sunt minunate, credeti-ma...



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Super idee! ;) Mulțumim! P.S. Vasul de yena, direct pe flacără????? Sau e plită cu inducție????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E plita cu inductie Crisule !Dar...am topit zahar in cantitate mai mica , in vasul yena, pe aragazul cu flacara , la foc mic !

      Ștergere
  2. Larisa Matriuc

    Tare interesant...N-am facut niciodată !Imi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de bine ca te-as chema si la mine sa ma inveti sa fac sarmale. Maica-mea mereu zice ca ale mele nu-s bune si prefera sa-i comand de la un restaurant cu catering.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa facem altfel Oana draga....
      Pina eu imi termin toate treburile pe aici, tu te urci pe tren , iar eu te astept cu mare drag la degustare !
      Ce zici ?
      Petrecem de Revelion impreuna !

      Ștergere
  4. Acuma am pus si eu in oala 11 sarmale din vz.rosie, 5 ardei si 4 tubulete de praz umplute. Dar. nu stiu 'oi fi eu mai natanga, ca am citit mai multe retete de sarmale cu vz.rosie si niciunde nu spune ca se lucreaza mai greu ca cele cu vz.alba sau murata. Eu am oparit vz, dar cred ca trebuia sa o fierb. ..Foile au fost f. tari, crete, unele mi-au pleznit. Asa ca pe cateva le-am legat cu ata. Sa vaz amu ce-o iesi...Le-am pus in oala Slow cooker sa am liniste.La 20,45 is gata. Revin cu deznodamantul. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti tu o dulce si o scumpa Sanda !
      Intr-adevar se lucreaza mai greu cu aceasta varza dar...cred ca depinde si de varza. Eu doar am oparit-o oleaca....
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.