vineri, 15 ianuarie 2016

Crostini cu rosii, usturoi si patrunjel verde

By In bucatarie la Sidy   Posted at  16:00   Aperitive 10 comments

Bruschettele sunt felii de pâine consistente, mari, coapte pe grătarul cu cărbuni, frecate apoi cu usturoi şi unse cu ulei de măsline, pentru ca la final să fie acoperite de diverse toppinguri, dintre care cel mai popular este cel de roşii cu busuioc. Dar care poate fi înlocuit cu uşurinţă şi de alte variante, fie ele vegetale (dovleceii sunt la mare căutare), fie carnivore. Iar brânza este mereu o opţiune înţeleaptă.
Crostini, pe de altă parte, înseamnă în limba-mamă feliuţe de pâine prăjită şi sunt mici, de regulă provenite din baghete, subţiri şi au, la rândul lor, diverse toppinguri care pot echivala cu cele de pe bruschette.
Crostini sunt aperitive  “de-o imbucatura”, bruschettele sunt de dimensiuni mai mari.
Crostini şi bruschette sunt vedetele indiscutabile ale aperitivelor cu specific italian;  antipasti, mai pe scurt. Au luat naştere undeva prin secolul XV, într-o variantă mai simplă, dar cu siguranţă gustoasă. Se prăjeau felii de pâine, se frecau cu un căţel de usturoi, şi se picurau cu ulei de măsline, sare şi piper.
Eu ador versatilitatea acestor aperitive, perfecte dealtfel pentru petreceri si nu numai...
Tocmai de aceea,cand Monica Horoiu de pe http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/ ne-a spus ca putem alege intre urmatoarele categorii:
- aperitive
- salate
- retete cu carne de vita
am stiut ca voi face ceva bun si usor si anume aceste minunate crostini.
Monica este gazda acestei luni la provocarea Weekend cu spor lansata de Stefania Anastasiu  si are un blog cu retete simple, rapide si usor de facut, perfecte pentru familie si  prieteni cu pofta de mancare si de viata .Multe retete au rezultatul final care arata frumos, ingrijit, apetisant, astfel incat masa cu cei dragi sa fie o bucurie, nu doar o rutina zilnica.
Monica este  un om care gateste , cu bucurie si care isi scrie retetele pe blogul ei culinar cu mult drag si cu respect pentru cei ce ii vor vizita blogul.





Avem NEVOIE de :


felii de paine( cate aveti nevoie)
200 g rosii cherry
2-3 catei usturoi
patrunjel verde
ulei de masline
sare
piper






MOD de PREPARARE :


Rosiile le crestam in forma de cruce , le trecem de 2-3 ori prin flacara aragazului si apoi le cojim.aca rosiile sunt tinere, nu este nevoie sa facem aceasta operatiune.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa.
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Adaugam, putin ulei, sare si piper si amestecam toate aceste ingrediente intr-un bol.




Lasam bolul deoparte cam 10-15 minute, sa se intrepatruna aromele.
In acest interval prajim feliile de paine( bagheta) , iar cand sunt gata , le infasuram intr-un prosop uscat ,sa le mentinem calde.






Cu ajutorul unei linguri punem din aceasta compozitie pe feliile de paine, apoi le mai stropim cu putin ulei.
Bine ar fi , daca aveti ,sa folositi recipientul cu spray cu ulei si sa stropiti cu el feliile de crostini.






Painea se inmoaie foarte repede de la rosii si e bine sa fie cat mai crocanta.
In afara de Pofta mare, ce as mai putea oare sa va spun ?

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.