sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

By Sidonia Toncean   Posted at  11:11   Preparate din carne de porc 14 comments

Noaptea dintre ani aduce cu ea promisiunea ca Noul An va fi mai bun decat cel ce tocmai a trecut.
In tara romaneasca sunt anumite superstiţii şi tradiţii legate de Anul Nou, dar ele variază în funcţie de zona, unele dintre ele au fost modernizate, în timp ce altele au fost uitate sau ignorate de catre cei tineri…
In noaptea de An Nou se mananca peste, pentru ca asa cum pestele inoata prin apa, asa vom inota prin toate necazurile din anul urmator, fara sa ne afecteze. (superstitiosii spun ca trebuie sa fie primul aliment pe care il consumi in noul an).
În nici un caz nu se mănâncă carne de pasăre – deoarece astfel în tot anul norocul va zbura departe.
Anul Nou trebuie sa ne gaseasca cu un pahar cu sampanie  in mana, astfel vom avea parte de belsug.
Si muuuulte alte obiceiuri specifice fiecarei zone...






Avem NEVOIE de :

1,5 kg carne porc
sare
piper
chilli

- pentru umplutura:
200 g ficatei de pui
200 g carne tocata
1 legatura ceapa verde
ardei gras colorat
150 g ciupercute fierte
1-2 oua
1 cm ghimbir
amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub
sare de mare iodata Kamis
salvie
patrunjel verde
2 linguri ulei
200 ml vin alb




- pentru garnitura:



Cantitati in functie de cata oriti sa faceti.
varza proaspata
cartofi
usturoi
ceapa
smantana
marar verde
patrunjel verde
sare de mare iodata  Kamis
piper


MOD de PREPARARE :

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula.
Facem carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente si chilli.





Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei colorat, pe care le vom trage la tigaie.
Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit pina isi schimba culoarea, peste tot.





Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat,usturoiul presat, vinul , ghimbirul ras si asezonam.
Lasam sa fiarba pina scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.





Lasam sa se raceasca toata compozitia pina putem amesteca ouale cu mana. Framantam sa se omogenizeze bine.




Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii in  areii grasi colorati.




Rulam cu grija carnea , o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada.
O am la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 2 ore aproximativ, pina se rumeneste bine.
Dupa 30 de minute, reducem focul la 160 de grade.






Intre timp pregatim garnitura.
Tocam marunt ceapa si putin ardei gras , rosu si le calim in doua linguri de ulei.




Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.




Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.




Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si verdeata tocata marunt.
Asezonam.




Dupa ce friptura este gata o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada.





Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !




Pofta mare sa aveti si un An Nou fericit !






Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Mmmm ce buna trebuie sa fie,chiar daca-i putin mai mult de lucru!
    Un an plin cu bucurii,realizari si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Lulu ce nu facem noi pentru o masa festiva, chiar daca avem oleaca de lucru ?
      Un An Nou fericit incununat cu reusite, sa ai !

      Ștergere
  2. Vionica Zota

    Prea bun!!!
    Îmi place · Va rog,o portie,si pt. mine.!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vionica draga te asteptam cu bratele deschise....

      Ștergere
  3. Sanda Suciu Ex Surtea

    Imi place .Am citit reteta, dar n-am prea inteles cu carnea. Zici feliem...ca sa ramana o bucata mare.!!! Tai felii multe si le pui unele langa altele sau acea bucata o tot crestezi ca sa ramana tot una?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Acea bucata o tot crestezi ca sa ramana tot una mare dar mai subtire .Sa fie o singura bucata...!

      Ștergere
  4. Leontin Vidican

    Hmmmmm....ce mai ce... !Îmi placeeeeeee ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Yummy, urmeaza sa o prepar, este delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delicioasa si aspectuoasa, crede-ma !
      An Nou fericit Nico !

      Ștergere
  6. Sidy ,te rog am rulada in executie , ai pus-o in tava si zeama aceeia din tava este supa ceva ? pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare rau imi pare ca doar acum am apucat sa vad ce ai fris. Supa sau vin alb...ce preferi.Cam 200 ml...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.