O reteta simpla de fiecare zi, gustoasa, foarte simpu de facut, la indemana fiecareia.
Mazarea este o sursa bogata de fibre vegetale, vitaminele A,C,B9, carbohidrati,Ca,Fe,Ph,K si alte minerale. Specialistii sustin ca dintre toate vegetalele acestea sunt cele mai potrivite pentru a furniza vitamina B1. Valoarea energizanta nu este un lucru pe care sa-l neglijam. Mazarea poate substitui cu succes carnea pentru o vreme, fiind extrem de bogata in proteine.
Noua ne pace mazarea cu sos de rosii si patrunjel verde...
Avem NEVOIE de :
600 g carne porc degresata
600 g mazare congelata( sau mai mult)
1 ceapa
2 linguri pasta gogosari
2 linguri rase faina
30 g unt
400 ml supa carne
400 g rosii cuburi SunFood
patrunje verde 2 linguri ulei
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Carnea de porc o taiem cubulete.Ceapa o curatam , o spalam si apoi o taiem julien.
Punem uleiul intr-un vas nonaderent si calim ceapa pina se inmoaie, amestecand sa nu se arda.
Adaugam cuburile de carne si le inabusim, amestecand mereu pina carnea isi schimba culoarea pe toate partile.
Adaugam pasta de gogosari, apoi supa, mazarea si celealte condimente, lasam sa fiarba acoperit pina cand carnea este aproape fiarta de tot( depine de carne).
Topim untul intr-un vas, adaugam faina, amestecam si adaugam supa putin cate putin , amestecam sa nu se faca cocoloase, pina obtinem un sos alb, pe care il rasturnam peste mazarea cu carne.
Noua ne place cu sos(zeama) mai mult si de aceea se vede atata zeama.
Adaugam cuburile de rosii si lasam sa fiarba cu ele vreo 15 minute, dupa care potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul.
Spalam si stergem bine patrunjelul verde , apoi il tocam marunt si il presaram peste mazare.
Stingem focul si mazarea cu carne se poate consuma ,calda cu sau fara un colt de paine ,proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare sa aveti !
Dorina Topala
RăspundețiȘtergereCe bine arată! Super. Îmi place ·
Si ce gustoasa este ! Eu o prefer in locul fasolei verzi....
ȘtergereLili Milon Ciocarlan
RăspundețiȘtergereMie imi place mazarea foarte mult, dar à ta arata foarte bine si apetisanta! Felicitari!Îmi place.
Tare mi-ar place sa stiu cum o faci tu Lili, dupa retetele frantuzesti...
ȘtergereGatesc Cu SunFood
RăspundețiȘtergereBun de tot, ca la mama acasa!Îmi place ·
Multumesc Sun Food !
Ștergere