vineri, 29 ianuarie 2016

Regal - Prajitura delicioasa cu mere

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:09   Prajituri 6 comments

Deja cred ca stiti ca nu sunt adepta prajiturilor cu cacao, ciocolata sau creme cu mult unt.
Prefer prajiturile fara creme si cu cat mai multe fructe  si daca sunt mere e si mai bine...
Această prăjitură delicioasă , simpla prezintă o combinație armonioasă dintre umplutura suculentă și aluatul fraged ce se topește în gură, asa spun cei ce au postat reteta pe  net si la care eu nu am putut rezista nicicum , asa ca m-am apucat repede de lucru.




Si cand vrei sa faci ceva bun si frumos atunci trebuie sa patesti.Eu am patit-o...mi s-a stricat cuptorul!
Degeaba era focul mic , prajitura nu trecea proba scobitorii, iar aluatul de jos si de pe margini s-a cam ars.Cu siguranta voi repeta reteta  minunata, ca prea e buna prajitura asta cu aluat fraged.
Ia uitati-va voi cam cum  trebuia sa arate bunatatea :





Avem NEVOIE de :

1 - pentru aluat
80 g unt
1 ou
1 lingura smantana
10-12 linguri faina
4 linguri zahar
1 plic praf de copt
un praf de sare

2 - umplutura de mere
4 mere mari
40 g unt
100 g zahar
scortisoara macinata
1 lingura faina

3 - umplutura de faina
2 oua
180 g smantana
100 g zahar
2 linguri faina
1 plic zahar vanilat

4 - topping
100 g unt
6 linguri zahar
8 linguri faina
1 plic praf de copt
1 pic zahar vanilat Bourbone





MOD de PREPARARE :


Incepem cu 1 -prepararea aluatului, topind untul pe care il amestecam cu smantana, oul, zaharul si sarea.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Framantam bine toate componentele pina obtinem un aluat care se desprine de peretii vasuui si de mana noastra.
Acoperim vasul cu capac si il dam la rece pina facem celelate componente ale prajiturii.






2 -Curatam merele, le scoatem cotorul si le taiem marunt.
Punem untul intr-o tigaie la topit, adaugam merele, zaharul si scortisoara, amestecam pina se caramelizeaza.Adaugam lingura cu faina si amestecam, apoi punem tigaia deoparte.






3 - Preparam umplutura de oua amestecandu-le cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.






4 - Toppingul  il pregatim amestecand untul cu faina, zaharul si praful de copt, cu mana , pina se fac farimituri si nu mai sunt bucati mari de unt.






Scoatem aluatul de la rece si il intindem cu sucitorul , astfel incat sa incapa intr-o forma de 25 cm care are peretii detasabili( unsa cu putin unt). Foaia o intinem ca sa avem aluat si pe lateralele formei.





Punem umplutura de mere, o nivelam pe toata suprafata, cu o lingura, apoi punem umplutura de oua, pe care o nivelam de asemenea.






Cu ajutorul unei linguri presaram deasupra toppingul pe intreaga suprafata a prajiturii.
Dam prajitura la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 50 de minute, pina cand prajitura trece testul scobitorii.





Dupa aproximativ 25 de minute, acoperim prajitura cu o foaie de copt umezita si stoarsa.
O lasam asa sa nu se arda toppingul de deasupra, pina cand prajitura este coapta.






Scoatem din cuptor si asezam prajitura in forma, pe un gratar, sa se raceasca.
Dupa 10 minute desfacem si peretii laterali ai formei, dar nu ii indepartam.
Cand prajitura s-a racit ( daca mai aveti rabdare) putem sa o portionam.




Demult nu am mai mancat asa o prajitura buna ,cu mere.Are un gust deosebit, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Dorina Topala

    Foarte interesantă reteta...voi încerca.Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

  2. Roxana Radulescu

    Merita incercata! Multumim pentru reteta! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana draga de abia astept sa-mi spui parerea voastra, dupa ce o faci !

      Ștergere

  3. Maria Udrea

    Un deliciu de duminica si ce deliciuuuu!Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.