marți, 16 februarie 2016

Budinca de gogosi umplute cu crema Chanttily

By Sidonia Toncean   Posted at  17:43   Alte dulciuri 9 comments


Minunatii gogosi prăjiti în ulei din belşug, te fac să salivezi doar când te gândeşti la ei, chiar dacă toţi nutriţioniştii s-au vorbit parcă ,să ii  pună sub interdicţie!
Am dreptate ?
Prima reţetă tipărită a gogoşilor poate fi găsită într-o carte de bucate englezească din 1803, dar se pare însă că istoria gogoşilor datează de pe vremea romanilor, din secolul II î.Hr., când se numeau "globulii". Unii istorici consemnează faptul că multă vreme s-a considerat că aluatul prăjit are un caracter sacru şi festiv.
Grecii din Antichitate nu erau nici ei străini de acest desert, prăjind benzi din aluat pe care apoi le ungeau cu miere. În Evul Mediu bucătarii arabi porţionau aluatul şi îl marinau în sirop pentru a-l îndulci.
De multe ori, dupa ce i-am facut si s-au mancat asa calduti, am ramas cu cateva bucati, de data aceasta mai multe.Asa ca m-am hotarat sa-i fac budinca si zau ca nu mi-a parut rau...Daca nu ma credeti, incercati si voi !





Avem NEVOIE de :

12-15 gogosi (reteta )
1 l lapte
6 oua
100 g zahar pura
1 zahar vanilat Bourbone( baton vanilie)

- pentru crema Chanttily
250 ml smantana
1 ou
1 lingura amidon( optional)
3 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat







MOD de PREPARARE :

Crema se prepara astfel : separam albusul de galbenus,batem spuma albusul cu un praf de sare.
Smantana, zaharul praf, galbenusul, esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine.
Daca vi se pare ca este prea moale crema , puteti adauga o lingura de amidon.
Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte.


                                       


Umplem gogosile cu aceasta crema si le asezam intr-un vas uns cu putin unt. Daca doriti puteti pune si putin pesmet.




Mi-a mai ramas putina crema de vanilie si am amestecat-o cu ouale ,pe care le-am batut bine cu 8o g zahar pudra, apoi am adaugat laptele ,putin cate putin .




Am rasturnat aceasta compozitie peste gogosile umpute si ca sa nu se ridice gogosile, am pus capacul invers ,cu doua carti grele. Am lasat asa vreo 20-30 de minute , apoi am incalzit cuptorul si cand a fost gata, am pus vasul la cuptor, fara capac.




Am lasat cam 30 de minute, pina cand s-au rumenit deasupra, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Daca va ramase crema, puteti sa o puneti in farfurie, peste gogoasa umpluta si racita.




Pofta mare sa aveti ! Asa-i ca sunt gustoase ?

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. O super idee; la mine problema e ca nu fac niciodata gogosi goale la mijloc,le pun cu lingura in ulei fierbinte si dupa ce sunt gata stau cu castronul in poala,pana le termin(nu-ti imagina ca fac multe)!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin zona noastra asa sunt considerate bune gogosile !Sa reusesti sa le faci goale la mijloc, sa fie usoare ca un puf ! Atunci esti gospodina buna !
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Maria Udrea

    O idee minunata!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana Robescu

    Yammi!Grozava ideea...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.