joi, 4 februarie 2016

Clatite gratinate umplute cu ficatei de pui si ciuperci

By Sidonia Toncean   Posted at  08:17   Preparate din carne de pui 11 comments

Stiu ca veti spune ca servim, de obicei, clatitele ca desert cu diferite umpluturi, dar noua ne plac si cele sarate( galette)umplute cam cu ce ne trece prin cap.
Acum am incercat cu ficatei si ciuperci si au iesit foarte gustoase, savuroase, perfecte as spune, dar si satioase, sa nu uitam.
Reteta se face rapid , mai ales daca aveti clatitele deja pregatite.
Eu am servit galettele in doua moduri : ca atare si cu un sos de rosii...voi alegeti cum va plac mai mult !






Avem NEVOIE de :

- pentru clatite :
2 oua
700 ml apa minerala
250 g faina alba

sare

- pentru umplutura
400 g ciuperci fierte feliate
150 g ficatei de pui
150 g carne tocata
2 oua
1 ceapa
100 ml smantana
1/2 ardei gras rosu
cateva cepe mici murate
cimbru
marar
1 lingura faina
3linguri ulei
pastrunjel verde
sare
piper

- pentru sosul de rosii
400 ml bulion de rosii ( de casa)
100 ml vin alb
100 ml supa
sare
piper

- pentru gratinare
150 g cascaval afumat
3 linguri pesmet
2 oua
100 ml smantana lichida
putin unt






MOD de PREPARARE :

Reteta pe care o voi prezenta este a unor clatite  fine si aerate , iar secretul lor consta in utilizarea apei minerale.
Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.
Se coc apoi clatitele in tigaia de clatite, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou, una peste alta.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.





Tocam ceapa marunt pentru umplutura apoi o rumenim la foc mic, in putin ulei.Cand devine sticloasa adaugam carnea tocata si o calim pina cand nu mai face cocoloase.





Ficateii curatati si taiati in doua ii rumenim si pe ei in putin ulei cu cimbru verde.
Can sunt gata ii scoatem din ulei si ii tinem la cald.




Ciupercile taiate le calim putin in ulei, impreuna cu ardeiul rosu tocat cubulete mici.
Adaugam si cepsoarele mici albe, le calim putin si presaram putin pastrunjel si marar verde deasupra.






Ouale le batem bine cu smantana, adaugam faina si le mixam binem apoi le asezonam.
Pregatim un vas mai mare in care vom amesteca umplutura.





Punem in vas ficateii prajiti si taiati mai marunt, carnea tocata fripta, ciupercile, verdeata si ouale cu smantana.
Le amestecam sa se omogenizeze bine si le condimentam daca mai este cazul.




Cu aceasta compozitie umplem clatitele si le impaturam cum se vede in imagine, indoim partea de sus peste umplutura, apoi lateralele si rulam clatita.





Punem toate clatitele umplute intr-un vas care merge la cuptor, uns cu unt si presarat cu pesmet.
Ouale pentru gratinare le batem intr-un bol in care adaugam apoi smantana si rasturnam compozitia peste clatitele din vas.






Presaram deasupra pesmetul si radem cascavalul iar deasupra asezam cateva bucatele de unt.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit si il lasam sa se gratineze 40 de minute pina cand se rumeneste deasupra.





Intre timp preparam sosul de rosii. Punem toate ingredientele intr-o craticioara la fiert( daca va place puteti adauga si o frunza de dafin) si lasam sa fiarba 10-15 minute , pina scade putin.
Sosul de rosii fierbinte, nu se toarna in castron, ca se inmoaie clatitele, ci isi pune fiecare in farfurie, cand se-apuca de mancat.






Acum puteti sa va alegeti varianta in care sa serviti clatitele umplute, cu sos de rosii sau fara...
Daca este fara sos atunci, daca va face placere, puteti adauga putina smanatana , la servire.
Va asigur ca sunt delicioase !
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Mariana Vasile







    Arată grozav! Sidonia,ce porţie îmi recomanzi? La cât sunt de bune,te rog să începi de la două porţii în sus! Oare or fi bune pentru slăbit? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA Mariana...mai ales pentru slabit sunt, scumpa mea !

      Ștergere
  2. Maria Udrea

    Bun rau de tot!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanda Suciu Ex Surtea

    Faina reteta. Am citit-o, dar....e ceva de lucru. Am notat-o. Multumesc.Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia Stoica

    O voi incerca atunci cand ajung acasa.Îmi place...

    RăspundețiȘtergere
  5. Georgiana Berheci

    Arata minunat .Îmi place !



    Cristina Brejan

    Ce bine arata!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  6. Viorica Pogaceanu

    Multumim frumos...deci, la ce ora venim la tine?Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia Maria Grozi

    Adevărat festin .Îmi place ·!

    RăspundețiȘtergere
  8. Doina Negru

    Bun de tot!Mai spun ca toate sunt foarte bune...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  9. Offf, imi faci pofta de clatite, Sidy. Maine fac si eu dar cu dulceata. Deja cred ca n-o sa dorm bine la noapte de pofta....

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicioss!!
    http://delightsts.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.