marți, 9 februarie 2016

Friptura de pui cu amestec de verdeturi si boabe de cafea cu garnitura de orez sarbesc

By Sidonia Toncean   Posted at  14:27   Preparate din carne de pui 7 comments

Cred ca si voi ati patit sa poftiti ceva bun, gustos, placut ca imagine, ceva care să vă surprindă plăcut papiele gustative, nu ?
Si cum prietenii mei de la Kotanyi m-au cadorisit cu acest amestec de verdeturi, pulpele de pui erau in stand-by iar orezul sarbesc( un preparat pe care il puteti servi ca garnitura sau ca fel principal, dar merge si de post, el singur) imi facea cu ochiu...am spus ca stiu ce vreau !
Si a iesit ceva delicios, credeti-ma !





Avem NEVOIE de :

- pentru friptura
4-6 pulpe de pui
1/2 pachet amestec condimente cu cafea Kotanyi
sare
piper

- pentru orez sarbesc 
200 g orez
1 ceapa
1 ardei gras rosu
200 g ciuperci fierte
50 g mazare verde
1 morcov
1 l supa de pui
patrunjel verde
2 linguri ulei
sare
piper






MOD de PREPARARE :


Curatam si spalam pulpele de pui, apoi le stergem bine cu servetee absorbante.
Presaram condimentele Kotanyi peste ele si le lasam in aceasta marinada uscata cat mai multe ceasuri, de preferinta de seara pina dimineata.



A doua zi le punem in tava in care am pus un pahar cu apa, un gratar deasupra si pulpele peste el.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru o ora .




Intoarcem apoi pe cealalta parte pulpele  si le mai lasam pina cand sunt bine rumenite.




Intre timp pregatim orezul sarbesc.  Curatam si spalam legumele. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mari, ceapa o tocam marunt, la fel si ardeiul rosu, iar ciupercile le taiem in patru sau felii.





In putin ulei tragem ceapa la tigaie, adaugam ardeiul, mazarea si morcovul si amestecam, lasam asa 2-3 minute.
Orezul spalat si ciupercile le adaugam acum, le calim si pe ele cam 5 minute si potrivim gustul de sare si piper.





Adaugam supa fierbinte , lasam sa dea un clocot, dupa care luam vasul cu orez si il dam la cuptorul dinainte incalzit , asa cu supa pe el.





 Lasam orezul in cuptor cam 30 de minute, pina scade supa.
Cand il scoatem din cuptor putem adauga patrunjel verde proaspat tocat, deasupra.
Servim pulpele de pui alaturi de o portie de orez sarbesc si una de salata de cruitati...care asteapta sa o postez !
Surprize-surprize...!




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. Relu Breaz

    Sidy,Ma bucur ca ti-ai revenit dar ma enervezi cu nervii.De cand m-am lasat de fumat am110 kg [ca un porc de parlamentar]. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia Maria Grozi

    As gusta puțin cei drept !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorin Silvesan

    Woauuu!!!ce foame mie. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen Constantinescu

    DOMNU' RELU, SI EU AM PATIT LA FEL. MA OMOARA DOAMNA SIDONIA. DE-ASTA O IUBESC.Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

  5. Geta George - Adrian

    As manca si cu ochii ce vad in farfurie .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Margareta Cismasiu

    Ne uimesti,Sidy.Multa sanatate!Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.