duminică, 28 februarie 2016

Tagliatelle cu spanac, cascaval si sunca

By Sidonia Toncean   Posted at  13:27   Paste 2 comments

Pastele au aparut pentru prima data in Roma Antica. Pe atunci, pastele se preparau prin adaugarea apei peste gris ,amestecat cu faina. Ingredientul vital era faina facuta din grau dur. Spre deosebire de tipurile de paste pe care le gasiti astazi in supermarketuri, odinioara pastele erau preparate si consumate foarte repede.
Pastele acestea din gris de grau dur sunt delicioase,colorate verzi, cu  ajutorul spanacului.
Foarte important este sa respectam timpul de fierbere, sa le fierbem in apa multa (150 grame de paste la 1,5 litri de apa), in care am pus sare,apoi sa le clatim putin, dupa ce au fiert.
Pe cat sunt de usor de facut, pe atat sunt de gustoase si au un gust special dat de combinatia de paste, cascaval, sunca si oua.
Tagliatelle vine de la verbul „tagliare”, care inseamna „a taia” si sunt panglici mai subtiri decat fettucinele (paste de aproximativ 6,5 milimetri).





Avem NEVOIE de :

500 g paste din gris de grau dur cu spanac DeLuxe
200 g cascaval
4 galbenusuri
1 lingurita unt
400 g smantana
2oo g muschi tiganesc
100 g bacon
sare
patrunjel verde






MOD de PREPARARE :


Baconul se taie fasii și se prăjește în unt, până se rumenește.

Muschiul tiganesc ( fiert si afumat) il taiem si pe acesta fasiute.
Cascavalul il radem, apoi il lasam la uscat putin.





Fierbem pastele( se pot folosi si alt fel de tagliatelle) în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se lasă la scurs.




Smântâna o batem bine cu gălbenușurile,cascavalul ras, sare și piper, apoi turnăm amestecul peste bacon și se mai fierbe un minut.
Se pun pastele peste sos și amestecăm.





Servim pastele fierbinți cu putin cascaval ras si patrunjel verde tocat, deasupra(optional).




Pofta mare sa sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Abia astept sa fac si eu, dar simple, adica fara spanac ca nu am. Imi plac pastele, iar ale tale arata nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca vor fi la fel de gustoase cu orice fel de taitei, Oana draga ...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.