O prajitura ce pare foarte sofisticata ,dar de fapt e atat de simpla , cu crema de vanilie si visine congelate.Vara se poate face, la fe de bine, cu visine proaspete.
Nu este prea dulce si nu are crema cu unt, ceea ce noua ne pace !Si in loc de cacao, eu am folosit ness, iar in loc de ciocolata amaruie , am facut glazura cu ciocolata alba.Nu e ea asa de aspectuoasa , asa alba, dar noua ne-a placut.
Sper ca Stefania Anastasiu sa nu se supere ca am modificat putin reteta, ca sa fie pe gustul nostru :reteta ei .
De fapt ea este si gazda acestei luni ,la provocarea Weekend cu spor , pe care a initiat-o acum 3 ani...
Avem NEVOIE de :
- pentru blat
4 oua
175 g zahar
335 g faina
150 g unt moale
150 m lapte
1/2 plic praf copt
500 g visine ( fara samburi)
4lingurite ness
1 zahat vanilat bourbon
- pentru crema
1 plic budinca vanilie Bourbon
400 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca
1 baton vanilie
- pentru glazura
200 g ciocolata alba
100 ml frisca lichida
MOD de PREPARARE :
Punem ouale intregi intr-un vas mai mare, in care vom face blatul prajiturii si le mixam cu zaharul pina cand acesta se topeste.
Adaugam untul moale si mixam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si apoi o cernem, putin cate putin, peste amestecul obtinut, mixand in continuare.
Adaugam si laptele, tot putin cate putin ,pina se obtine un aluat cremos.
Tapetam o tava de 20/33 cm cu hartie de copt ,unsa cu putin unt si punem 2/3 din blat om tava.
Restul aluatului il amestecam cu nessul dizolvat in putina apa si daca credeti ca este nevoie mai adaugati putina faina.
Turnam aluatul cu ness deasupra celui din tava si nivelam cu o spatula.
Deasupra punem visinele scurse bine de sucul lasat( pe care il puteti bea ca e tare sanatos).
Dam tava a cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina cand prajitura trece testul scobitorii, cam 30-40 de minute.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Peste blatul racit al prajiturii ,asezam crema de vanilie, o nivelam cu o spatula si o dam la rece ,o ora macar.
Topim ciocolata alba pe bain-marie si apoi o amestecam cu frisca lichida.Aveti grija sa nu ajunga vasul cu ciocolata in apa clocotinda, ca se taie...
Glazura o punem peste crema de vanilie racita si mai radem putina ciocolata alba deasupra.
Trebuia sa fac niste "valuri" cu ajutorul unei furculite, in glazura, dar nu se vad pentru ca ciocolata mea este alba.
Elena Silion
RăspundețiȘtergereE foarte bună si asa cu ciocolata albă!Îmi place ·
Multumesc Elena ! Noua ne-a placut mult asa....
Ștergere