luni, 7 martie 2016

Stifado(stufat) din carne de vita

By Sidonia Toncean   Posted at  07:00   Preparate din carne de vitel 4 comments

Este o mancare ideala pentru o masa in familie,atunci cand vrei sa ai ceva bun dar diferit,  sa oferi celor dragi tie.
Este foarte usor de facut si e savuroasa , cu nu prea multe ingrediente folosite !
Stifado -  o tocana greceasca de vita cu ceapa, usturoi si vin - este ruda grecească a frantuzescului "Boeuf bourguignon", care au aceleasi ingrediente , fierte cu mirodenii, la foc domol. Mai pe romaneste spus...in fel de stufat !






Avem NEVOIE de :

1 kg pulpa vitel
1 legatura ceapa verde
3 cepe maricele
3-4 catei usturoi
1 frunza dafin
putin cimbru
150 ml vin alb
250 ml supa
2 linguri ulei
2 linguri pasta gogosari
sare
piper
boia afumata





MOD de PREPARARE :


Curatam ceapa si o taiem marunt, apoi o tragem la tigaie in putin ulei.




Carnea o taiem felii( asa am dorit eu, dar puteti sa o taiati cuburi), si o dam cu sare si piper pe ambele parti.




Cand ceapa este sticloasa, adaugam feliile de friptura , in cratita in care am facut toata ceapa si o lasam sa se prajeasca putin , pina isi schimba culoarea.
\




Adaugam vinul si supa, amestecam, dupa care adaugam usturoiul presat si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba totul acoperit la foc domol, cam o ora, o ora jumatate, in functie de cat de batran a fost animalul.




Cand carnea este bine patrunsa adaugam boiaua sau pasta de rosii, cum va place si mai lasam sa dea cateva clocote.



Simplu si foarte gustos !
Servim friptura alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta, ce va place mai mult.






Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.