Este o mancare ideala pentru o masa in familie,atunci cand vrei sa ai ceva bun dar diferit, sa oferi celor dragi tie.
Este foarte usor de facut si e savuroasa , cu nu prea multe ingrediente folosite !
Stifado - o tocana greceasca de vita cu ceapa, usturoi si vin - este ruda grecească a frantuzescului "Boeuf bourguignon", care au aceleasi ingrediente , fierte cu mirodenii, la foc domol. Mai pe romaneste spus...in fel de stufat !
Avem NEVOIE de :
1 kg pulpa vitel
1 legatura ceapa verde
3 cepe maricele
3-4 catei usturoi
1 frunza dafin
putin cimbru
150 ml vin alb
250 ml supa
2 linguri ulei
2 linguri pasta gogosari
sare
piper
boia afumata
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa si o taiem marunt, apoi o tragem la tigaie in putin ulei.
Carnea o taiem felii( asa am dorit eu, dar puteti sa o taiati cuburi), si o dam cu sare si piper pe ambele parti.
Cand ceapa este sticloasa, adaugam feliile de friptura , in cratita in care am facut toata ceapa si o lasam sa se prajeasca putin , pina isi schimba culoarea.
\
Adaugam vinul si supa, amestecam, dupa care adaugam usturoiul presat si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba totul acoperit la foc domol, cam o ora, o ora jumatate, in functie de cat de batran a fost animalul.
Cand carnea este bine patrunsa adaugam boiaua sau pasta de rosii, cum va place si mai lasam sa dea cateva clocote.
Simplu si foarte gustos !
Servim friptura alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta, ce va place mai mult.
Pofta mare sa aveti !
Cristina Iuliana Pana
RăspundețiȘtergereDeja am plecat inspre tine...Imi place !
Te astept cu mare drag Crisule !
ȘtergereRoxana Radulescu
RăspundețiȘtergereSuperba prezentarea! Felicitari!Îmi place .
Multumesc mult !
ȘtergereA fost tare buna...