O reteta delicioasa , foarte usor de facut si rapida.Se poate servi atat cald cit si rece. Despicat fierbinte , este mult mai interesant, apetisant. Efectul de lava, iti invita papiele gustative la dans lent, pe o muzica in surdina...
Rece se poate taia si servi în bucati sau felii.
Originara din Normandia, nord-vestul Frantei, Camembert este o brinza din lapte de vaca nepasteurizat, maturata, cu o crusta moale alb-galbuie, de mucegai. Pasta din interior este moale, dar nu tartinabila.
Avem NEVOIE de :
400 g aluat foietaj
1 rotita Camembert
1 ou
2 linguri dulceata capsuni
MOD de PREPARARE :
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.
Se încalzeşte cuptorul la 200 g C.
Aluatul se intinde , in mijloc rotita de Camembert, iar deasupra se pune cantitatea de dulceata.
Se împacheteaza în forma de patrat,iar din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm. Se întind fasiile si se formeaza gratarul. Se aseaza pachetelul patrat peste gratar si se lipesc marginile gratarului deasupra.
Se întoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute, până ce crusta formată capătă o nuanţă aurie.
Dupa cum vi-am mai spus se poate servi atat cald cit si rece.
Pofta mare sa aveti !
Maria Udrea
RăspundețiȘtergereCe ideee minunata, Sidy ! Îmi place ·
Simplu de facut si tare bun !O faci de Paste ?
ȘtergereTrif Salomeea Alexandra
RăspundețiȘtergereBun bun! Îmi place ·
Merita facut ca se face iute si e buuuuuuuun !
ȘtergereMonica Aldea
RăspundețiȘtergereȘi eu fac aproape in fiecare săptămâna ,cu brie dar fără dulceață.O ador...
Asa este...o deosebit si cald si rece.
RăspundețiȘtergere