Cea mai buna reteta de paine este cea facuta in casa ,framantata si coapta in cuptor.Asta mai ales ca sti ce bagi in paine, fara toti amelioratorii si E-urile folosite in comert.
Faina este tot de la noi, am cultivat graul, l-am dus la moara si avem minunatia asta de faina, care face toti banii.
Si pentru ca de ziua mea am primit acest minunat robot de bucatarie, acum s-a ivit ocazia sa-l testez.Daca pina acum framantam aluatul 35-45 de minute, de data aceasta in 4 minute a fost gata.Desi eram putin sceptica, a crescut aluatul de a iesit din vas.De cand Mr. Red( robotul) a intrat in viata mea ca un print calare pe un cal alb, lucrurile s-au simplificat mult pentru mine. Asa ca daca nu aveti un robot care framanta, dar faceti paine des, va recomand cu caldura, sa va procurati unul( nu trebuie sa coste o mica avere ca si KitchenAid, dar sa aiba puterea +800 , al meu are 1000 W).
Painica facuta cu drojdie uscata iese atat de buna si de frumoasa incat nu-mi vine sa mai cumpar niciodata.
Nimic nu se compara cu aroma painii proaspat scoase din cuptor, aburinda, pufoasa, din care de abia astepti sa rupi o bucata...
Avem NEVOIE de :
1,2 kg faina
2 pliculete drojdie uscata (14g)
2 lingurite sare
1 lingura miere
1 l apa calduta
4 linguri ulei de masline
2 linguri mix de seminte( floarea soarelui, in, dovleac si susan)
MOD de PREPARARE :
In vasul robotului punem apa calduta, uleiul si sarea, apoi adaugam mierea, faina, drojdia si semintele.
Procedam conform instructiunilor de folosire a robotuluiL 10 secunde la treapata 1, apoi 10 secunde la treapta 2.
La final lasam la framantat 3 minute la treapta 3.
Robotul are 6+1 viteze , dar am facut exect cum prevad instructiunile si totul a fost OK.
In vasul robotului acoperit, am lasat aluatul la dospit 35 de minute, la loc cald, apoi am rasturnat aluatul pe blat si l-am impartit in doua.
Astfel am inaugurat si tavile primite de la Gustos.ro si am pus aluatul in ele.
Bine era daca puneam aluatul in 3 tavi, iesea painea mai faina.Nu-o nimic...data viitoare.
Mai lasam aluatul sa dospeasca acoperit cam 15 minute, pina se incalzeste si cuptorul si punem painea pentru 35-40 de minute la cuptor, pina face o crusta aramie, deasupra.
Scoatem painea din cuptor si asa fierbinte o ungem cu putin lapte deasupra.
O lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe un gratar.
Miroase atat de frumos incat de abia astepti sa rupi o bucata din ea.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: