marți, 3 mai 2016

Bors cu perisoare de miel

By Sidonia Toncean   Posted at  14:30   Preparate din carne de miel 13 comments

Carnea de miel este ideala mai ales primavara datorita continutului mare de seleniu si fosfor. Cele doua minerale sunt extrem de utile organismului, atat in ceea ce priveste sistemul osos, cat si metabolismul, in general.
Trebuie consumata in catitati rezonabile, combinata cu multe legume verzi si multe lichide( apa, vin), are un continutul mare de triptofan (mult mai mare decat in carnea de curcan) si o mare cantitate de zinc( unul din mineralele care stabilizeaza nivelul zaharului din sange).
Si cum de Pasti ,pe masa romanului ,nu lipseste aceasta carne, m-am gandit sa fac o ciorba acra cu bors ,adus de la Olanesti.Ciorba de perisoare este preferata noastra asa ca am combinat cele doua retete si a iesit bunatatea asta de bors cu multe verdeturi.




Avem NEVOIE de :

800 g carne miel cu os
3 morcovi
2 radacini pastarnac
1-2 cepe
1/2 telina
2 oua
200 ml smantana
600 ml bors de casa
80-100 g orez
100 g macris
marar verde
leustean verde
tarhon verde
sare
piper





MOD de PREPARARE :

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui.



Zarzavatul il dam prin robotul de bucatarie si il radem, marcovul il calim in foarte putin ulei, sa faca " fata" ciorbei.



Dupa ce am cules toata spuma de pe oase, punem morcovul calit si celelalte legume in oala, adaugam ceapa intreaga si lasam sa fiarba. Daca este cazul mai adaugam putina apa fierbinte.




Punem si verdeata spalata bine, in ciorba, dupa ce carnea si legumele sunt fierte ,potrivim gustul de sare si piper.




Carnea de miel culeasa o tocam marunt si preparam perisoarele, se amesteca impreuna cu carnea tocata, marar verde tocat, sare, piper, orezul spalat, albus de ou si putina faina daca este cazul, doar daca e cazul.


Cind fierbe ciorba, se adauga perisoarele facute bilute mici si se lasa sa fiarba. Sunt fierte, cind ies toate la suprafata.



Adaugam borsul necesar si il dam in clocot, apoi galbenusurile le amestecam cu smantana grasa si 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Amestecam sa se omogenizeze
si stingem focul sub ciorba.
Rasturnam compozitia peste ciorba din oala si amestecam.


Deasupra presaram leusteam verde tocat.
Sa nu uitati ardeiul iute...
Aceasta ciorbă de perişoare cu carne de miel este o ciorba deosebita, pe care numai la o masă de sărbătoare o poţi pregăti.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

13 comentarii:

  1. O idee buna cu perisoarele. Cred ca este foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Vanda draga, a fost minunata si foarte gustoasa !

      Ștergere
  2. Super buna ciorbica este dar dupa gustul meu fara smantana;chiar nu inteleg de ce toate rețetele de ciorba de miel are smantana?la cat de grea ecarnea de miel,mai punem si smantana,salvarea trebuie sa fie la usa!!scuza-ma dar asta-i părerea mea!pup si pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cu smantana pentru ca noua asa ne place si asa se mananca pe la noi ! Rar vei gasi vreo ciorba fara smantana...
      Si te asigur ca nici Ambulanta nu a fost la usa noastra si nici Colebil nu am luat !

      Ștergere
  3. Imi vine sa fac un drum pana la bucataria ta :) chit ca nu-mi place carnea de miel, de data asta fac o exceptie, ciorba de perisoare este una dintre preferatele mele! Mai ales ca e acrita cu bors, si nu cu corcoduse sau cu alte ingrediente care la noi in Moldova nu se pun in mancaruri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana draga tu numa'hai ca eu te astept cu bratele deschise !
      Si daca in Moldova nu se mananca cu smantana, tie nu am sa-ti pun !

      Ștergere
    2. Ba da, Sidy, cu smantana, daaaaa! :P dar nu se acreste ciorba cu corcoduse, ci cu bors, asa cum ai pus tu acum! :)

      Ștergere
  4. Margareta Cismasiu

    Mmmmmm...cred ca a fost demential.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Camelia Khalil

    Am facut ciorba de miel cu tarhon(si leustean),reteta clasica,dar,sint sigura ca o combinatie ca asta,e delicioasa.Am salvat reteta si nu cred ca trebuie neaparat sa fie Paste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum spui Camelia Khalil ! Oricand e binevenita...

      Ștergere
  6. Jana Munteanu

    Eu fac ciorba de miel (mostenire de la mama si soacra)cu macris si orez, la care mai adaug un pic de spanac pentru a fi mai "deasa" si dreasa cu galbenus de ou si smantana...anul asta mi-a iesit ... o bunatate...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai trebuie incercata si bunatatea asta a ta, Jana draga !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.