vineri, 20 mai 2016

Inghetata din iaurt cu fructe

By Sidonia Toncean   Posted at  14:55   Alte dulciuri 4 comments

Originile inghetatei sunt cam neclare. Strabunica inghetatei s-a nascut în China, cand Imparatului Tang din Shang, China, (1675-1646 i.e.n.), adora amestecul zapadei cu sirop de fructe si lapte.Era pregatita din orez bine fiert în lapte, cu multe arome. Compozitia era pusa apoi la racit în zapada. De altfel, multe din dulciurile traditionale chinezesti aveau în compozitia lor sucuri si fructe înghetate, cu sau fara lapte.
Mesopotamia e recunoscuta ca detinand primele locuri special concepute pentru racirea alimentelor (datand de acum 4000 de ani), amplasate pe malul raului Eufrat, unde persoanele instarite isi depozitau alimentele. Faraonii Egiptului solicitau sa li se trimita gheata pe mare. In secolul V inainte de Hristos, grecii vindeau conuri de gheata amestecate cu miere si fructe.
In Imperiul Roman, imparatul Nero (37-68 e.n.) poruncea sa-i fie aduse gheata si zapada din munti pentru a fi combinate cu fructe si miere pentru a le da savoarea mult apreciatei inghetate.
Dar cea mai simpla inghetata care se poate face, am sa vi-o arat eu, in imaginile de mai jos :




Avem NEVOIE de :


1 iaurt mic cu fructe
1 betisor pentru inghetata



MOD de PREPARARE :

Luam betisorul pentru inghetata, din lemn sau din plastic si il introducem in iaurtul nedesfacut, asa cum se vede in imagine .






Punem iaurtul in congelator pentru 3 ore, eventual de seara pina dimineata.
Scoatem iaurtul din congelator, il dam sub un jet de apa fierbinte , inlaturam folia de deasupra si scoatem "inghetata" tragand de betisor.




Inghetata mai simpla de atat nici ca se poate...
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Foarte interesante informatiile despre istoria inghetatei! Si eu fac de multe ori cu iaurt, iese mai usoara si mai racoritoare decat cu smantana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana eu ti-am mai spus ca noi doua avem acelasi gusturi...
      Sigur ca e mai usoara asa si poate fi iaurt de 0,1 % grasime.

      Ștergere
  2. Am facut si eu la nepoate asa ceva dar am primit un comentariu rautacios de la o asa zisa buna gospodina si am sters-o de pe blog;este foarte buna si fara prea multa munca;iar ca o completare la introducerea ta,Italia este tara cu cea mai buna,fina, rafinata, in zeci de feluri pregatita si cu zeci de amestecuri inghetata din toata lumea!!o spun specialistii nu eu!
    Pup si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu as fi sters-o Lulu draga...poate nu i-as fi aprobat comentariul "gospodinei" !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.