miercuri, 25 mai 2016

Oua umplute cu spanac si avocado

By Sidonia Toncean   Posted at  14:38   Aperitive 5 comments

Dintre toate aperitivele, cred ca ouale umplute sunt cele care nu se pot refuza niciodata( cel putin in familia mea ).
Mi-au ramas oua fierte la Pasti si am vrut sa le umplu cu altceva, nu sa fie vesnic aceeasi umplutura, nu ca nu s-ar fi consumat.Am vazut pe un  blog aici o reteta interesanta cu avocato si atunci mi-a venit ideea sa fac unele modificari si sa le umplu si cu spanac.
Au fost bune de tot , credeti-ma.




Avem NEVOIE de :

7 oua fierte
2 avocado
cate putin ardei gras rosu, galben si verde
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri lapte( optional)
4 linguri smantana
2 fire ceapa verde
100 g spanac fiert
cateva fire patrunjel verde
3 ridichi rosii
sare
piper




MOD de PREPARARE:

Taiem ouale fierte in doua pe orizontal, scoatem galbenusurile si le punem deoparte.Jumatatile de albusuri le punem pe o farfurie intinsa.
Taiem in doua avocado, scoatem samburele dupa metoda deja stiuta si cu o lingura scoatem miezul fructului, pe cale apoi il taiem cuburi.
Tocam marunt spanacul si ceapa verde cu codite cu tot.



Punem in blender( cel mai bine intr-un tocator cu lama, se maruntesc toate mai bine si nu mai trebuie adaugat laptele) galbenusurile, avocado, ceapa, spanacul, smantana, zeama de lamaie, putin ardei gras, sare si piper.







Mixam pina se amesteca toate si iese o pasta mai densa.
Pentru ca nu am facut amestecul in tocator, a trebuit sa adaug putin lapte ca sa se poata amesteca toate ingredientele.




Cu pasta obtinuta umplem jumatatile de albus ( cu posh-ul) si le ornam cu feliute subtiri de ridichi, frunzulite de patrunjel si ardei colorat.




Noua ne-a placut foarte mult ce gust am obtinut si au fost mult mai usoare decat cu pateu sau maioneza.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Si eu fac oua umplute daca-mi raman oua fierte dupa Paste. Foarte buna ideea sa fac pasta de ou la blender, multam fain! Asa de bine arata poza aia cu farfuria rosie cu bulinute albe, ca oricat de mult mi-ar placea aperitivul asta - si te asigur ca as manca si 5 oua umplute odata! - as sta sa admir platoul tau frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Platoul acela face parte dintr-un set de farfurii , pentru 4 persoane, primit In UK, de la oameni tare dragi mie...copiii mei !De un Mos Craciun, cand am fost la ei...

      Ștergere
  2. Foarte bune și pline de vitamine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Gabi asa este si mai scapam olea ca de grasimi( maioneza )...

      Ștergere
    2. Da Gabi asa este si mai scapam olea ca de grasimi( maioneza )...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.