marți, 31 mai 2016

Parada lunii MAI 2016 la Weekend cu spor

By In bucatarie la Sidy   Posted at  13:20   30 comments

In luna aceasta,MAI 2016, am fost gazda unei competitii culinare intre bloggeri. "Weekend cu spor" se numeste si a fost initiata de Stefania Anastasiu , acum aproape 3 ani.
Bucuria mea, a fost ,ca am reusit sa adun mai multe fete frumoase si harnice  ,cu bloguri foarte...gustoase !Si sper sa ramana in continuare in acest grup minunat , de gospodine.
Va multumesc din suflet, dragele mele prietene ,care m-ati onorat cu prezenta voastra si va astept si alta data, cu mare drag !
Participand si voi la aceasta provocare, dati si  altora posibilitatea sa va cunosca blogul si munca pe care o faceti, pentru blog.
Si pentru ca luna mai a inceput cu o sarbatoare- Pastile, le-am facut bloggeritelor ,o surpriza.Le-am lasat sa-si aleaga ele, oricare reteta din cele peste 900  cate sunt pe blog.



Dar haideti sa lasam vorba deoparte si sa trecem la aceasta imbietoare si tentanta parada , la care au participat harnicele mele prietene virtuale :

 - Monica Horoiu
- Friptura de miel la cuptor, cu fasole verde:


Monica a fost prima participanta si a ales friptura de miel  care arata exceptional si imi place combinatia cu fasolea verde.

- Iancu Lubita - Lulu
 2 - Budinca de cozonac:


Draga mea prietena cu mii de retete minunate pe blogul ei, a ales ceva racoros...sigur i-a ramas cozonac de la Pasti.

- Stefania Anastasiu
3 -  Tortilla de patatas



Stefi...sefa acestei provocari ne-a dus pe meleagurile insorite ale Spaniei si ne-a servit cu aceasta omleta spaniola foarte reusita.

- Elena Bite
4 - Clatite (pancake) cu sunca presata si cascaval


Elena mea draga a facut prima data aceste pancakeuri gustoase si satioase si cu mare drag va spun ca a mai facut o reteta :

5 - Friptura de miel la cuptor



Este a doua friptura de miel si uitati-va la ea cat de zemoasa este si e impanata ca si un "buzdugan" cu cuisoare. De mare efect Elena scumpa...

- Margareta Cismasiu
6 - Cozonac din...bile



Pentru ca au fost Pastile,  Marga mea cea scumpa ,a facut niste bile de cozonac umplute si le-a pus intr-o forma rotunda.Parca as rupe o bucatica din coaja aia rumenita....

- Oana Durican
7 -  Prajitura Fanta



Doamna profesoara va rog sa-mi permiteti sa raportez ,in romana , ca in engleza ma cam incurc : prajitura asta veche ( reteta)vi-a iesit atat de bine , incat m-am apucat si am facut si eu o tavita mica. Doar atata brinza aveam.
Te felicit Oana pentru cat de fain arata !Si iti multumesc pentru retetele tale minunate ! Cand esti gazda ?

- Cristina Iuliana Pana
8 -  Tochitură din carne de porc




9 -  Sushi din carne cu cascaval



Nu stiu de ce ,dar pe Cristina, parca o cunosc de cand lumea ! Si suntem doar prietene virtuale, cam cu aceleasi gusturi( de mancare vorbesc ).
Si de data aceasta a reusit sa ma impresioneze si sa faca nu una, ci doua retete.
Si uite asa , eu am o noua reteta de tochitura, cu...zacusca !Musai tre's-o incerc...

- Victoria Gabriela -Vicky
10 - Pulpe de pui la cuptor cu miere si mustar cu cartofi Hasselback



Cand ma uit la farfuria lui Vicky imi aduc aminte cu drag, de concediul din vara, cind Liviu ne-a incantat cu delicioasa lui omleta si ma gandesc cat de buna ar fi fost si o pulpita din aceasta , linga ea. Deja mi-e pofta....

- Lia Maria Grozi
11 - Gogosi a la Sidy



Lia mea draga m-ai omorat !Trebuie sa caut prin camara cat sirop de soc mi-a mai ramas si sa ma apuc sa fac o portie de gogosi, dupa retata asta , asa cum i-ai facut tu. De cand am vorbit, tot la ei mi-e gindul....minunat arata !

- Nico Grofova
12 - Gogosi a la Sidy 


Coincidenta sau nu ? Si slovaca mea draga, Nico, tot gogosi a facut. Dupa mai multe peripetii a reusit  totusi sa posteze reteta , dar am promisiuni de...revenire !
Ah...si sa nu uit : si lemonada aceea a fost un adevarat rasfat !


- Laura Maria Din
13 - Tagliatelle cu sos arrabiata


Ceva de preparat simplu,gustos, rapid si bun. Dar voi stiti de fapt , ce inseamna  "Arrabbiata" ? Adica = "furios" in limba italiana. Numele acestui sos se referă la iuțeala ardeilor iuti( chilli).



- Sanda Suciu Ex Surtea
 14 - Camembert in grilaj crocant



15 -  Oua Benedikt




Cine a spus ca trebuie sa ai neaparat blog, ca sa poti participa la aceasta provocare ? Draga mea prietena Sanda a preparat mai multe retete de-a le mele si uite, acum s-a ivit momentul sa le vedeti si voi.
Sanda draga eu iti multumesc din suflet, pentru efortul tau, si ti tu ca eu te iubesc.


- Sara Mike
16 - Prajitura Regina Maria


Despre minunatia asta gustoasa si despre retetele Sarei, ce as mai putea adauga ? Cand te uiti la farfuriile ei, indiferent daca sunt cu dulciuri sau nu, vei vedea intr-adevar multa culoare , asa dupa cum bine se numeste si minunatul ei blog !

Eu spun ca a fost o parada DE-LI-CIOA-SA , privind pozele...doar, desi am primit si raspunsuri ca si acesta " Nu am reusit sa gatesc ceva gustos din repertoarul tau bogat". Ma rog...sunt gusturi si gusturi ! Nu inseamna ca trebuie sa placa tuturor , ceea ce prepar eu...
Va multumesc tuturor pentru participare , va doresc sa faceti cat mai multe bunatati cu care sa ne rasfatati in continuare si asteptam cu toate , cred, provocarea lunii IUNIE !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

30 de comentarii:

  1. Wau! Ce parada bogata!!! Super! Felicitari, Sidonia! (Y)

    RăspundețiȘtergere
  2. O parada minunata,delicioasă,frumos colorată! Felicitări si multumesc de găzduire! Pup,o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy la mine ai denumit-o Prajitura Petre Roman in loc de Prajitura Regina Maria. Ideea cu caramelul mi-a amintit si mie de aceasta reteta de prajitura, dar cum la tine am citit Regina Maria am zis ca este doar o asemanare. Unde este greseala ... Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze Sara ! Eu am gresit...acum rectific !
      Multumesc mult de tot....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Draga mea Sidonia, același sentiment îl am și eu ;) Acum cotrobăi pe site-ul tău ptr o nouă rețetă cu ceafă de porc ;) Poate vom reuși să ne vedem și "în carne și oase" cum îmi place mie să spun ;) Viața e plină de surprize ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum spui Crisule drag ! Cine stie ce surprize ne asteapta !
      Ai gasit reteta ce ai cautat-o ?

      Ștergere
  5. Felicitari Sidy! Felicitari pentru parada minunata,dar si pentru faptul ca ai reusit,cu provocarea ta,sa aduni atatea fete in jurul blogului tau.Multumim pentru gazduire.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari! Chiar e o parada frumoasa, Sidy!

    :))) cui zici tu acolo ca dai raportul? :D io's numa' sublocotenent, precis trebuie sa-ti zic "Sa traiti, doamna colonel!" Daca esti generaleasa, scuzele mele, ma duc singura la carcera sau va curat cizmele si arma, ca am uitat cum se citesc epoletii.

    Eu sunt gazda pe august si deja am emotii pt ca n-am mai fost gazda niciodata la vreo provocare (am mai participat la Dulce Romanie, dar nu ca gazda).

    Da, pozele din ultimii 2 ani sunt altfel decat cele de inceput. E mare diferenta intre un telefon mobil cu taste si un Canon DSLR ;) [desi sunt 2 ani de cand am dslr-ul ma laud de fiecare data cu el, ca mi-e asa de drag si ma bucur ca mi-am putut lua asa o mica bijuterie, de parca as fi gaina din poveste care gaseste o margica si face atata galagie cand o aduce acasa...:D ]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. General e...nepotelul meu Alex ! El are cel mai mare grad in casa...
      Eu de abia astept sa fii tu gazda si iti doresc de pe acum sa ai o participare numeroasa. Retete de la tine am mai facut eu, nu una , ci mai multe asa ca orice surprize ne vei face stiu ca vor fi DE-LI-CIOA-SE !

      Ștergere
  7. P.S. ai zis ca reteta de prajitura Fanta e veche. O fi, Sidy, dar la mine e noua, eu pana s-o vad pe internet, prin bloguri, nu auzisem de ea. Insa ma bucur tare mult ca exista asa o prajitura delicioasa!

    [doar nu iei in seama trolii care-ti zic ca n-au gasit o mancare gustoasa in blogul tau ...! stii tu: cine n-ajunge la struguri zice ca-s acri!]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa este Oana draga , dar parca prea a "taiat "!
      Sti tu cum se spune : sunt gusturi si gusturi...ma rog . Noi sa fim sanatoase !
      Peste doua saptamani merg la Suceava si deja mi-e pofta sa gust de "acasa de la mama lor" o ciorba radauteana si o tochitura....Poate imi dai vreo idee unde ca nu am mai fost in Suceava din copilarie !

      Ștergere
    2. Sidy, ti-as da, insa eu nu cunosc zona Sucevei (nici zona Neamtului, unde m-am nascut si unde "existez" de patruzeci-si-doi'spe de ani :D n-o cunosc, de lene si din alte motive mult mai obiective ...deh! Viata!..).

      Am auzit ca sunt o gramada de pensiuni pe acolo, nu se poate sa nu gasesti tu una care are bucatar bun. Si eu as manca o radauteana de la mama ei, dar gastrita zice pas...

      Ștergere
  8. Sanda Suciu Ex Surtea

    Wow, minunat. Multumesc pentru cuvintele frumoase, dar nu le chiar merit. Si nici nu m-am straduit prea tare, nestiind unde...voi ajunge. Mii de pupici si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Laura Maria Din

    Foarte frumoasa parada! Imi pare rau ca am avut o luna aglomerata si nu am reusit sa fac mai multe preparate! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  10. Stefania Anastasiu

    Sidonia nici nu stii ce greu a fost sa aleg din cele peste 900 de bunatati gatite de tine. Multumesc pentru gazduire.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  11. Lia Maria Grozi

    Draga Sidonia , noi iti multumim pentru tot ce faci , pentru implicare, insistenta, dăruire si pasiune . Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

  12. Victoria Gabriela

    Frumoasa parada Sidonia! Ma bucur ca ti-a trezit amintiri placute si imi pare tare rau ca anul acesta nu poti sa vii la "intalneala". Te imbratisez! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e Vicky scumpa !Dar voi fi cu dragii mei copii si cu iubirea vietii mele Alex !

      Ștergere
  13. Sanda Suciu Ex Surtea

    Nu prea inteleg de ce ne multumesti TU ? NOI trebuie sa-ti multumim ca impartasesti cu noi cunostiintele Tale. Si eu sincer primesc de la altii laude, dar tie ti se datoreaza, ca daca n-ai fi tu...nici eu n-as primi nimic.. Mii de multumiri,recunostinte si pupicuri.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu ce aparat faci fotografiile? pentru ca mi s-a facut deja foame.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.