duminică, 22 mai 2016

Pulpe de pui cu ciuperci si sos cremos

By Sidonia Toncean   Posted at  15:06   Preparate din carne de pui 4 comments

O mancare simpla, rustica, dar apetisanta si foarte satioasa.
Ciupercile si carnea de pui sunt alimente sanatoase si foarte gustoase, indragite atat de copii cat si de adulti, iar aici pulpele de pui sunt completate perfect de aroma ciupercilor şi sosul cremos cu bacon.
Pulpele de pui gatite  pana ce dau tot ce au mai bun, aroma inconfundabila a ciupercilor ,toate cuprinse de sosul cremos, cu siguranta vor fi pe placul vostru.





Avem NEVOIE de :

4 pulpe de pui
sare
piper
1 linguriţă de ierburi uscate(usturoi, patrunjel, oregano)
2 linguri ulei Bio

- pentru sosul de ciuperci:
250 g ciuperci fierte Home Garden
100 g bacon tăiat felii subtiri
250 ml smântână
50 g unt
3 fire usturoi verde
50 g cascaval ras
1 lingura faina
1 lingura mustar
sare





MOD de PREPARARE :

Pulpele de pui, taiate in doua, dupa ce le-am spalat si le-am uscat cu servet de hartie, le condimentam bne pe ambele parti cu sare, piper proaspat macinat si ierburi uscate.
Punem pulpele intr-un vas, le acoperim si le dam la rece cateva ore, sa se patrunda bine aromele.
Ideal ar fi sa se tina la rece de seara pina dimineata.





Baconul il taiem fasii, usturoiul verde curatat il tocam marunt si ciupercile le taiem fasii.




Intr-un vas nonaderent punem ulei  si prajim pulpele taiate si condimentate, pe amberel parti , pina se rumenesc bine.Este de preferat sa nu inghesuim pulpele in vas, asa ca mai bine le frigem in doua ture.




Adaugam si baconul taiat felii si il prajim cu pulpele, care vor capata un gust putin afumat, foarte plecut.




Scoatem carnea si baconul si le pastram la cald.
Topim untul in cratita, adaugam usturoiul pe care il calim 2-3 minute, apoi adaugam ciupercile taiate.




Punem mustarul si smantana, amestecam si adaugam si pulpele rumenite.
Lasam sa fiarba la foc domol pina cand carnea e bine patrunsa si furculita intra usor in ea.
Adaugam faina amestecata cu putin sos( sa nu faca cocoloase) si lasam sa mai dea un clocot.
Adaugam deasupra patrunjel verde tocat( optional).




Servim pulpele cu ciuperci , cu sos cremos si cu salata asortata ,linga.
Vreau sa va atrag atentia ca nu e bine sa înlocuiti untul cu ulei, pentru ca nu se impaca absolut deloc cu smantana .
Merge de minune si cu salata de ardei copti...alaturi.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Lia Maria Grozi

    Tare îmbietoare 😋👌 Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne-a placut mult sosul acela cremos ,care i-a dat un gust deosebit, pulpei de pui de casa...

      Ștergere
  2. Si eu tot asa fac ciulamaua de pui cu ciuperci. Mi-e dor de combinatia asta, doar ca fara mustar, si chiar daca numai eu mananc asa ceva in casa la mine, tot am sa-mi fac pofta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana draga, dar...poti incerca si fara ciuperci, ca sosul tot cremos va fi...!Asa va manca si maicuta ta draga.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.