luni, 2 mai 2016

Salata Cobb

By In bucatarie la Sidy   Posted at  16:07   Salate 8 comments

Salata Cobb este " salata salatelor" americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit ,Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes , a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii fiind preparata in toate marile restaurante.
Ingredientele nu sunt amestecate, ci asezate in straturi orizontale, una peste alta. Toata lumea care a mancat salata Cobb se jura ca este minunata, cea mai buna.Si asa este !
O minunatie... pe placut tuturor şi a avut un real succes. O salata usoara, foarte putin preparata termic, dar delicioasa.




Avem NEVOIE de : 

1 salata verde mica
1/2 varza proaspata
1 avocado
100 mg bacon felii
1 piept pui
200 g rosii cherry
10 oua prepelita fierte
50 g unt
100 g porumb dulce
1oo g cascaval
sare
piper

- pentru sos : 
2 linguri otel de visine
2 linguri
ulei masline cu chilli
1 ;ingura mustar
1/2 lingurita sare
5 g zahar




MOD de PREPARARE :

Pieptul de pui il portionam , apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin unt.
Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa.




Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins untul, prajim feliile de bacon pe ambele parti pina se rumenesc.
Le scoatem apoi pe un servet de hartie.




Salata verde si varza le taiem in fasii subtiri fideluta.
Avocado bine copt( daca nu este destul de copt cand il cumparati, puneti-l intr-o punga de hartie , impreuna cu un mar sau o banana, inchideti punga la gat, lasand sa intre putin aer.In 3 zile se coace - avocado sta in copac 18 lunim abia dupa ce este cules se coace), il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure.Cu o lingura scoatem miezul fructului, pe care il taiem marunt, cubulete.
Ouale de prepelita fierte le curatam de coaja si apoi le taiem in doua.


                             

Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau un niste pahare patrate.
Punem pentru inceput putina  salata verde fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si 1/2 de ou pe margini.




Urmeaza apoi 1/2 de rosii cherry, varza verde fideluta si cuburi de cascaval.
De fapt ordinea in care puneti alimentele este aleatorie.



Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde.
Din restul alimentelor ramase ( am facut 5 pahare) am montat o salata intr-un bol transparent.




Cu 5 minute inainte de servire , am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele.


In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra.
O salata deosebita, buna ca aperitiv de Pasti.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Arata atat de bine incat deja caut prin frigider sa vad ce am, ca s-o incerc, dar as adapta-o putin, daca se poate. Mie nu-mi place gustul de avocado si nici de porumb (dar deloc, la ambele). Paharele alea patrate sunt foarte faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga me sigur ca poti sa pui in ea ceea ce-ti place tie si ai in frigider, atata doar ca trebuie sa-i schimbi denumirea...
    Si mie imi sunt dragi paharele patratoase , dar din pacate nu am mai multe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma gandeam si eu... ca daca n-o fac exact asa, nu mai e salata Cobb. Of, o sa ma multumesc s-o vad la tine pe blog!

      Ștergere
    2. Draga mea dar fa-o cum iti place tie...doar ii schimbi denumirea !
      Nici o problema...
      Mult succes !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nici nu ma gandeam ca va avea un asemenea succes, Merisorule drag !

      Ștergere
  4. Ioana Moldovan

    Foarte apetisanta...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.