duminică, 12 iunie 2016

Chiftele la cuptor cu ciuperci si cartofi in sos de vin

By Sidonia Toncean   Posted at  15:08   Preparate din carne de porc 8 comments

O reteta care nu necesita prea multe eforturi.
Chiftelutele coapte alaturi de legume la cuptor, reprezinta un mod sanatos de alimentatie, recomandat in special celor ce tin diete.
Aceasta reteta este o alternativa a fripturii de porc,sper sa va placa si sa o incercati si voi .




Avem NEVOIE de :

- pentru chiftelute 
1 kg fleica porc
5-6 catei usturoi( 4 uscati+2 fire verde)
1 cartof
1 felie paine
1-2 oua
patrunjel verde
sare
piper
boia

- pentru garnitura
500 g cartofi noi maricei
1 borcan ciuperci fierte Home garden
2 rosii
200 ml vin alb
2-3 fire patrunjel verde
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Nu eram eu de acord cu carnea tocata din comert nici pina acum , dar vazand acest  clip, mi-am spus ca nu voi mai cumpara niciodata asa ceva, chiar daca sunt in criza de timp.
Astfel ca am cumparat o fleica de porc , pentru ca avea si putina grasime, am taiat-o fasii subtiri si am tocato la robot, impreuna cu celelalte ingrediente pentru chiftele( mai putin ouale; painea am inmuiato inainte)




Cand am fost gata cu macinatul, am adaugat ouale si am asezonat carne, apoi am framantato bine sa se omogenizeze.
Am lasato 15 minute sa se imbine aromele, apoi am facut chiftele , pe care le-am asezat de o foaie de copt.
Cuptorul l-am incalzit la 180 de grade si am dat tava la cuptor aproximativ 30 de minute, dar am redus focul la 160 de grade.



Apoi am scos chiftelele ( nu le-am mai intors si pe cealalta parte) si le-am lasat putin sa se odihneasca.
Cartofii curatati i-am taiat felii mai groase.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt am asezat alternativ chiftelutele si feliile de cartofi .




Cand am fost gata, am asezat deasupra feliile de rosii , ciupercile si patrunjel verde.
Am turnat vinul in tava si am dat-o la cuptor, acoperita, cam 40 de minute pina cand si cartofii s-au inabusit.





Am scos tava( daca e cazul mai adaugati putin vin sau supa, in tava) si alaturi de o salata verde, se poate servi chiftelutele cu cartofii si ciupercile.




Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Ana Ciobanu

    Sidonia tu faci atitea bunatati si eu cind mai slabesc?
    Toate sunt extraordinar de bune .Imi place...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana draga...daca ai citit , aceasta este o mancare buna si pentru dieta !

      Ștergere
  2. Liana Vese Palcu

    Nu știu când mai slăbiți, dar eu în mod cert ma tot îngraș !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt o pofticioasa si vreau tot ce vad...Ho, hi, hi...!

      Ștergere
  3. Home Garden

    Sidonia Yum yum, arată foarte bine! :) Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Sidy, eu n-am facut niciodata chiftele in cuptor, desi am o reteta veche de vreo 30-35 de ani prin carnetelul meu cel vechi. Cred ca voi incerca, pt ca imi place ce vad - ei, nah! :P eu sunt chiftelo-maniaca :DDDD - si pt ca intr-adevar, sunt mai dietetice, nefiind prajite, ci coapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa le incerci ca sunt mult mai sanatoase asa....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.