Simteam nevoia sa mananc ceva savuros, ceva bun , dar nu greu la stomac. Aveam in casa cartofi noi si oua, dar nu voiam cartofi frantuzesti. Asa ca am ajuns la aceasta reteta care noua ne-a placut mult.
Dacă vă plac ouăle poșate și cartofii noi , va recomand aceasta rețeta usor de facut si rapida.Ouăle poșate par predestinate micului dejun, dar sunt delicioase si la prinz, alaturi de o garnitura buna...
Avem NEVOIE de :
400 g cartofi noi
4 oua
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
patrunjel verde
150 ml smantana 12 %
250 ml iaurt degresat 0,1%
1 lingurita mustar
otet
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.
Intr-un bol amestecam smantana cu iaurtul si mustarul, apoi asezonam.
Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt , si le punem intr-o cratita nonaderenta, impreuna cu cartofii.
Rasturnam peste ele amestecul de smantana cu iaurt si lasam sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.
Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.
Intre timp am pregatit ouale romanesti( poșate).Luam o oala in care am pus apa la fiert, cu putin otet. Cand a inceput sa fiarba, spargem ouale si le punem intr'un polonic, sa nu se imprastie albusul.
Cam în 3 minute avem un ou mediu,in functie de preferinta decideti cat lasati oul în apa. Scoatem ouale, dar daca nu vi se pare ca sunt destul de facute, le mai lasati cateva secunde in apa cu otet.
Daca nu vreti sa le faceti in polonic , le puteti pune intr-o punga de nailon legata .
Servim cartofii cu sos alaturi de cate un ou romanesc.Deasupra mai putem presara patrunjel verde.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: