Prin decembrie 2013, Stefania Anastasiu initia provocarea "Weekend cu spor":
https://www.facebook.com/groups/367477420063931/
la care sunt invitate sa participe bloggeritzele culinare , care doresc .
In aceasta luna, gazda este Elena Bite cu al ei minunat blog : http://leniass.blogspot.ro/ , care ne-a propus urmatoarele categorii :
- Aperitive-Gustari
- Mancaruri cu carne
- Dulciuri
Stiti ce am avut eu de facut ? Sa rasfoiesc delicioasele retete ale Elenei, care nu sunt putine la numar si sa ma opresc la una ,pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
Mi-a fost foarte greu sa aleg doar una,asa ca am ales mai multe...
Astazi va propun aceasta reteta minunata si de sezon : Salata de conopida Hellena
NECESAR :
1 conopida
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
2 linguri maioneza( din 1 galbenus crud,1 galbenus fiert,100 ml ulei)
1 lingura mustar
putina nucsoara
200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Desfacem conopida in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce este fiarta si furculita intra usor in ea, o scurgem si o lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam maioneza . Intr-un bol punem galbenusul crud, galbenusul fiert si putin mustar.
Galbenusul fiert il sfaramam cu furculita, sa nu faca cocoloase , apoi il amestecam cu cel crud si mustarul , cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus. Uleiul se picura incet,cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei.
Cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sare si eventual un strop de suc de lamaie.
Din toata aceasta maioneza vom folosi doar 2 linguri, cealalta o punem in borcan acoperit si o tinem in frigider pentru altceva.
Tocam marunt ceapa verde si usturoiul verde , iar conopida racita , o zdrobim cu furculita, dar grosier.
Iaurtul cu maioneza si mustarul ramas il amestecam bine ca pe un sos, apoi potrivim gustul cu nucsoara rasa, sare si piper.
Am mai adaugat putin iaurt ( simteam ca trebuie sa fie putin mai acru) si niste patrunjel verde tocat.
Amestecam sa omogenizam.
Servim salata de conopida pe felii de rosii sau de ardei gras.
Daca doriti , o puteti servi pe felii de paine proaspata.
Pofta mare sa aveti !
RăspundețiȘtergereElena Bite
Sidonia, esti foarte vrednica! Multumesc! Ma bucur ca va place!
La noi in casa, mereu este binevenita...
Ștergere