joi, 7 iulie 2016

Gratin de orez cu piersici

By Sidonia Toncean   Posted at  16:08   Alte dulciuri 9 comments

Nici nu m-am gândit că o budincă cu orez cu piersici ,ar putea avea un gust atât de bun! Si se face atat de uşooooor...
Gratinul de orez există în forme  variate peste tot în lume şi are, două elemente : laptele şi orezul. Îndulcit cu zahăr, aromat cu vanilie sau fructe uscate, gratinul de orez este un desert nemuritor.




Avem NEVOIE de :

250 g orez
500 ml lapte
putina sare
-----
6 oua
100 g zahar pudra
100 g unt
coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat Bourbon
putina scortisoara
800 ml compot piersici
-----
unt pentru uns forma
2 linguri pesmet





MOD de PREPARARE :

Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile .
Adaugam 1/2 din zaharul pudra si batem iar pina se intaresc  albusurile.
Dam compozitia la rece.




Laptele il punem la fiert cu putina sare , iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul.Amestecam pina incepe sa fiarba iar laptele impreuna cu orezul.
Stingem focul si lasam orezul acoperit cu capac , pina absoarbe tot laptele.




Untul taiat bucatele il amestecam cu zaharul pudra ramas , apoi adaugam zaharul vanilat .




Rind pe rind adaugam galbenusurile , scortisoara si apoi coaja rasa de lamaie.





Luam orezul racit si il adaugam lingura cu lingura , mixand compozitia, pina adaugam tot orezul fiert.


La final adaugam albusurile spuma si amestecam incet cu o spatula, de data aceasta, nu cu mixerul.



Ungem o forma termorezistenta cu unt , presaram pesmetul pe ea, apoi turnam 1/2 din orezul omogenizat .
Piersicile bine scurse de suc, intr-o strecuratoare, le adaugam acum asezandu-le peste orez, dupa bunul plac.




Deasupra turnam si cealalta 1/2 din compozitia de orez, o nivelam si o dam la cuptorul incalzit la 160 de grade sa se coaca , aproximativ 40 de minute.




Dupa ce s-a rumenit deasupra, scoatem gratinul din cuptor si il lasam sa se odihneasca.
Asa cald nu vom putea sa-l portionam.




Dupa ce orezul s-a racit, acesta poate fi portionat, cum doriti fiecare.
Am tras cu ochiul la Laura si mi-a placut mult ce am gasit la ea . Multumesc mult, draga mea.
Daca doriti, dupa ce se raceste, puteti pudra cu zahar praf si scortisoara, gratinul




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am corectat !
      Dupa ce ungem forma cu unt, presaram pesmetul pe ea...
      Multumesc de atentionare !

      Ștergere
  2. Maria Udrea

    Ce bine sună! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  3. Petrus Ivascu

    Arata super. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  4. Bursuc Rahela

    Se pot folosi si fructe proaspete de piersici? Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun si mie mi-a placut! Ai vazut si la mine si ti-am facut pofta asa-i?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate tu pui o gramada de retete intr-o zi si nu am cum sa le vad pe toate ! Deci...cu regret, nu am vazut-o !

      Ștergere
    2. Din pacate tu pui o gramada de retete intr-o zi si nu am cum sa le vad pe toate ! Deci...cu regret, nu am vazut-o !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.