miercuri, 6 iulie 2016

Prajitura Tigru( zebra) cu visine

By Sidonia Toncean   Posted at  10:18   Prajituri 6 comments

Prajitura Tigru este o reteta foarte simpla, dar foarte aspectuoasa, o prajitura marmorata cu model "zebra", asemanatoare cu checul.
In aceasta prajitura de sezon , simti gustul ușor amărui dat de cacao (desi nu sunt fan) ,combinat cu răcoarea vișinelor.




Avem NEVOIE de :

4 oua
250 ml ulei
250 g zahar
400 ml lapte

compozitia se imparte in doua si se adauga :

in prima :
175 g faina
1/2 plic praf copt
esenta vanilie
in a doua:
20 g cacao
125 g faina
1/2 praf de copt
esenta de portocale

-----

500 g visine fara samburi
100 g ciocolata alba
visine confiate
frunzulite de menta







MOD de PREPARARE :

Punem intr-un bol mai mare zaharul, uleiul si ouale intregi , le mixam bine apoi adaugam laptele putin cate putin.








Impartim compozitia in doua parti egale.
In prima compozitie adaugampe rind faina amestecata cu praful de copt si apoi esenta de vanilie.
Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.




In a doua parte adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de portocale.
Omogenizam si obtinem doua aluatuti mai moi, ca o smantana groasa.





Intr-o forma de tort( sau in ce vreti voi) cu marginea detasabila, de 26 cm, punem hartie de copt, unsa cu putin unt.
Apoi cu ajutorul unui polonic mic turnam in mijlocul formei un polonic din compozitia alba.



In mijlocul ei turnam apoi, un polonic din compozitia cu cacao.Iar un alt polonic din cea alba , unul din cea cu cacao si tot asa pina se termina aluatul.




Deasupra asezam visinele din care am scos samburii.
Dam prajitura la cuptorul incalzit la 160 de grade, pentru 20-30 de minute, depinde de cuptor, pina se coace prajitura.
Facem testul cu scobitoarea si aflam cand e copt aluatul.Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca pe un gratar.




Deasupra punem o glazura alba( ciocolata alba topita cu tutina frisca nebatuta) care mie nu mi-a reusit de data aceasta.Ups...!
Ornam prajitura dupa dorinta fiecareia.




Pofta mare sa aveti , la prajutura asta aspectuoasa si gustoasa !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Salas

    Foarte buna! Am fost nevoit s-o fac de doua ori din cauza ca s-a terminat prea repede prima.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roberta

    Eram foarte curioasa daca imi va iesi si mie acel "efect zebrat", dar e si foarte gustoasa !Am ramas placut surprinsa de rezultat . Multumim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ca se face foarte usor ? Doar putina rabdare trebuie...

      Ștergere

  3. Nataly

    O prajitura senzationala si ca gust si ca aspect. Eu o fac de ceva timp si de fiece data a facut o impresie WOW !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.