luni, 4 iulie 2016

Supa Frankfurt

By Sidonia Toncean   Posted at  10:17   Supe 12 comments

Supa Frankfurt, spune Sara , este o supa rapida si delicioasa este de origine germana, iar denumirea supei este data de carnatii care au fost inventati la Viena de catre un tanar macelar german in 1805 si care poarta denumirea de „carnati de Frankfurt”.
Este interesant ca desi in Viena, ca si in intreaga Austrie, respectivii carnati sunt denumiti „de Frankfurt”, in restul lumii ei sunt denumiti Crenvursti „vienezi”.




Avem NEVOIE de : 

1 varza creata
3 carnati nemtesti
3 cartofi
1 morcov
1 ceapa
3 catei usturoi
2 l supa de pui
2 linguri ulei Spornic
chimen
boia afumata
1 lingura pasta de ardei
smantana (optional)
sare
piper





MOD de PREPARARE :

Curatam morcovul, cartofii ceapa si usturoiul, ii spalam.
Varza o desfacem foaie cu foaie si o spalam , o lasam la scurs apoi o taiem fideluta.
Morcovul il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in putin ulei pina lasa culoare.



Ceapa o lasam intreaga, cartofii ii taiem cubulete.
Adaugam supa de carne , asezonam , iar semintele de chimen le-am pus intr-o bucatica de tifon legata, sa nu se imprastie in supa, apoi lasam sa fiarba .



Cand cartofii sunt fierti de jumatate, adaugam varza taiate fideluta si o lasam sa fiarba la foc potrivit, acoperit.




Punem boiaua si pasta de ardei sa fiarba impreuna cu varza creata.




Intre timp frigem carnatii nemtesti, apoi ii taiem rondele.




Ii adaugam in supa cu legumele fierte si lasam sa dea cateva clocote, impreuna cu usturoiul dat prin presa.




Cand supa este gata adaugam verdeata tocata deasupra si cine doreste adauga smantana. Eu nu am mai pus...




Servim supa fierbinte alaturi de ardei iute.
Este o supa consistenta, satioasa , vă va încânta papilele gustative...




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. Spornic

    Mmm...mul?umim pentru re?etă, dragă Sidonia! O minunătie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sanda Suciu Ex Surtea

    Ce buna e. Acuma-mi dau seama ca pe asta n-am postat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Sanda ... Asa-i cat e de gustoasa ?Minunat arata

      si cea facuta de tine...

      Ștergere

  3. Lia Maria Grozi

    Excelenta si binevenita ?? pe caldura asta ??
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Doina Negru

    Vineri se mananca asta.Ale mele sunt cu supa si ciorba asa ca le-am introdus-o in meniu!Merci ,Sid! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicolae Iordache

    Am sa-i rog pe cei de la Olanesti sa-si insuseasca reteta,iar in toamna,la

    al 2 lea tratament,sa treaca la executare.Pana atunci voi exersa sa vedem rezultatul.Oricum,va multumesc ca aveti grija de noi,muritorii. Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana Durican

    N-am stiut de asa ceva, dar arata excelent! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe net am gasit-o Oana draga si neaparat cu varza creata !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.