O budinca delicioasa pe care o puteti consuma ca atare,linga o salata, ca o gustare sau ca si garnitura linga o friptura.
O reteta simpla care se face usor, nu necesita mult timp de preparare.
In privinta ingredientelor, puteti folosi ce va place sau ce gasiti prin frigider, inclusiv resturi de branza, friptura sau piure de cartofi ramas din ziua precedenta.
Deci veti avea la masa o reteta simpla, plina de gust si foarte satioasa.
Avem NEVOIE de :
5 cartofi
4 oua
200 g cas
200 g kaizer
80 g cascaval afumat
1 ceapa
2 linguri pesmet
marar verde
usturoi
100 ml smantana
putin unt
MOD de PREPARARE :
Curatam cartofii si ceapa si ii taiem subtire de tot.
Razuim casul, taiem kaizerul cubulete si tocam mararul.
Ungem o forma de tarta cu putin unt, presaram pesmetul si asezam 1/2 din feliutele de cartofi, circular, pina acoperim toata forma.
Asezam apoi 1/2 din ceapa taiata si 1/2 din casul razuit, pe care il presaram peste cartofii si ceapa din tava.
Kaizerul taiat pe care l-am prajit il punem peste casul ras.
Asezam deasupra ceilalti cartofi, ceapa si casul.
Mixam bine ouale cu sare si piper si le rasturnam peste cartofi.
Presaram optional niste boia deasupra.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , pina se rumeneste.
Deasupra se poate orna dupa preferinta, dar numai daca doriti...
Pofta mare sa aveti !
Trebuie sa fie foarte gustoasa..! Poate o sa fac si eu ceva de genul, chit ca ingrasa :))
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut...si sunt sigura ca ai sa gasesti o varianta mai "light" sa o poti savura si tu....!
ȘtergerePoate inlocuiesti cartofii cu CONOPIDA
Giurgiu Claudia
RăspundețiȘtergereCe bine arata 😍 Îmi place ·
Si este si tare gustoasa !
ȘtergereSimona Dinu
RăspundețiȘtergereFoarte faine straturile. ... frumos 😍😍😍 Îmi place ·
Multumesc...Si este si tare gustoasa !
Ștergere