O ciorbă simplă in care varza murată acra se combina cu moliciunea cartofului si dă tonul acesta savuros al ciorbei.
Ciorba aceasta este usor de pregatit, cu un minim de ingrediente si efort.
Ea contine fibre alimentare, fier , potasiu si este la fel de bună atât cu afumatura cat si fara, cu smantana sau fara.
Voi alegeti daca o doriti de post sau nu....
Avem NEVOIE de :
500g cartofi
500 g varza murata
1 ceapa
3-4 catei usturoi
1 rosie
cimbru verde
2 linguri pasta de ardei
leustean verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Daca varza murata este intreaga ,se tine in apa rece cca 10 minute, se scurge apoi si se toaca, pe un blat din lemn. Se pune apoi in oala alaturi de ceapa spalata bine si cimbru. Se lasa sa fiarba 30-40 de minute.
Taiem rosia felii, iar cartofii curatati, cuburi.
Adaugam in ciorba, peste varza si lasam sa mai fiarba 20 de minute.
Adaugam pasta de ardei si la sfarsit potrivim gustul cu sare si piper, cat este necesar. NU uitati ca varza murata este sarata !
Adaugam si zeama de pe varza atat cat vrem de acra sa fie ciorba si o lasam sa mai dea cateva clocote.
Leusteanul il tocam marunt si il presaram deasupra ciorbei.
Cine doreste poate sa-si adauge putina smantana , in farfurie si sa serveasca ciorba alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
Gustoasa "rau" de tot!
RăspundețiȘtergereAsa este ! Buna de tot...
ȘtergereNicolae Iordache
RăspundețiȘtergereMultumesc si mai astept. Îmi place !
Cu mare drag oricand ! Alte ciorbe mai gasiti pe blogul meu la ciorbe
ȘtergereMmmm, dupa ce ca e buna la gust, mai este si diuretica si ajuta la slabit! :)
RăspundețiȘtergereDa Oana, ai dreptate ! Hai la o portie....
Ștergere