Provocarea Cutia Misterelor - Mistery box challange a luat fiinta in martie 2014 pe blogul Ceraselei ,iar gazda lunii august este o fata tare draga mie Meea Trif , cu un blog minunat pe care vi-l recomand cu mare drag.
Ea a avut bunavointa sa ma invite sa particip la aceasta provocare.Asa ca am facut aceasta ciorba pentru ea...
Ciorba este un preparat care reprezinta in unele regiuni, elementul esential al meniului pentru masa de pranz.
Nici la noi acasa aceasta nu lipseste in nici o zi si din acest motiv sunt necajita ca in ziua de azi prea putina lume pune accentul pe ea.
In traditia culinara romaneasca , ciorba se obtine prin acrirea supei cu bors, zeama de varza murata, zeama de lamaie , otet, corcoduse …
Aceasta este o reteta simpla, dar delicioasa care sa prepara repede si pe care am imbunatatit-o cu lapte de cocos.
Laptele de cocos este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric (substanţă regăsită în laptele matern), are acizi graşi esenţiali :
- ajută imunităţii
- detoxifiant
- accelerează arderea grăsimilor
- protejează inima
- menţine sănătatea glandei tiroide
-ajută la secreţia de insulină
- menţine sănătatea sistemului nervos.
Avem NEVOIE de :
un piept de pui
1 morcov
425 ml lapte cocos
1 ardei gras rosu
usturoi verde( dupa gust)
ghimbir
2 lamai
patrunjel verde
1 lingura ulei
fidea (optional)
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Punem la fiert pieptul de pui in apa cu usturoi si cu sare, pina da in clocot si putem strange spuma de deasupra.
Curatam si taiem ardeiul si morcovul si le calin 2 minute in putin ulei, adaugand si caciulia de usturoi verde taiata in doua pe orizontala.
Dupa ce am strans spuma din supa de pe piept, il taiem fasii si il punem cu supa cu tot peste morcov si ardei. Mai adaugam apa daca e necesar, apoi ghimbirul, sare si piper si lasam sa fiarba 30 de minute.
Adaugam apoi laptele de cocos pe care l-am amestecat in prealabil, in cutie, sa nu faca cocoloase.
Lasam 15 minute sa fiarba toate impreuna cu laptele de cocos.
Acrim ciorba cu zeama din doua lamai se presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Daca vi se pare ca ciorba nu este destul de groasa, densa, puteti sa fierbeti putina fidea si sa o adaugati ciorbei.
Pofta mare sa aveti !
Terhes Atena Timeea
RăspundețiȘtergereIoana Arata delicios...iamiiii . Îmi place
Asa si este draga mea Atena !
ȘtergereHildegard Nicolaus
RăspundețiȘtergereBuuuuun! Imi place culoarea la ciorba! Îmi place ·
De la morcov este asa...si e delicioasa !
ȘtergereLaura S.
RăspundețiȘtergereCarnita de pasare cu lapte de cocos?!Trebuie sa fii fost foarte aromata si gustoasa ciorbita?!!! Din pacate la mine se papa supele foarte rar si cind se inimpla doar in zilele reci de toama, iarbna.Vara doar ciorbica de salata o iubeste Peter tare mult, mai ales daca e salata crescuta de el :-)
Dar gustul de cocos si carnita d epasare il cunosc de la snizel de pasare in panada de pesmet amestecata cu fulgi de cocos.
Sa va fie de bine suriora!
Din pacate nu sunteti singurii care faceti greseala sa nu mancati supe sau ciorbe, in fiecare zi !Sunt atat de sanatoase...
ȘtergereUite asa mi-ai adus aminte de acel snitel si am sa-l fac curind, multumesc !
Si de unde se procura laptele de cocos? Din nucile de cocos, :)) da' de la ce market?
RăspundețiȘtergereDar gasesti in toate hypermarketurile draga Oana...!
ȘtergereDe la Kaufland si Lidl am luat eu, dar gasesti si la altele....
Ștergere