Prima impresie te duce cu gandul la pandispanul traditional cu visine, dar aceasta prajitura e mai mult de atat.
Numele sau vine de la cuvantul "clafir", care inseamna a umple.
Fructele se pun intr-un strat uniform ,la baza unui vas uns, care apoi se umple cu un aluat asemanator cu cel folosit pentru clatite.
Este un desert nascut in Franta, tara cofetariei sofisticate, ispititoare si fascinanta, care pastreaza savoarea fructelor si gustul sublim al aluatului.
Reteta originala se face cu cirese sau visine proaspete, dar se poti inlocui cu unele din compot, congelate sau cu alte fructe.
Avem NEVOIE de :
500 g visine
3 oua
130 g faina
250 ml lapte
100 g zahăr
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
sare
esență de vanilie
unt pentru uns tava
*zahar praf pentru pudrat
MOD de PREPARARE :
Intr-un bol amestecam (mixam)ouale cu zaharul , zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Adaugam putin cate putin laptele , sarea si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o forma de tarta unsa bine cu unt punem visinele, raspindite in toata tava.
Reteta originala spune ca vom folosi visine cu samburi cu tot , pentru ca acestia au o aroma care se infuzeaza in aluat ,pe masura ce acesta se incalzeste in cuptor. Dar nu cred ca cineva isi doreste sa isi faca griji pentru dantura, atunci cand mananca un desert, asa ca...FARA samburi.
Peste visine rasturnam aluatul de prajitura, moale.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pina cand se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.
Apoi o pudram cu zahar praf si o putem portiona.
Este o prajitura delicioasa si foarte usor de facut.
Pofta buna sa aveti la prajitura asta gustoasa !
Daniela Angelica Bloju
RăspundețiȘtergereL-am facut cu cireșe si a fost delicios ! Îmi place .
Da Daniela, merge cu aproape orice fruct ...
ȘtergereEu am niste prune care mucegaiesc... ca eu nu trag la fructe. Cu toata dieta, le fac clafoutis maine, adica azi, deja, ca e unu si un sfert dimineata.
RăspundețiȘtergereCu siguranta va fi delicios si cu prune...poate pui putina scortisoara in ele.
ȘtergereSa-mi spui te rog parerea...!
Simona Dinu
RăspundețiȘtergereWoow ce bn arata!!! Îmi place ...
Si cat e de gustoasa....!
ȘtergereDelicios! Vara aceasta a fost „vara clafoutis“. Am făcut și cu vișine, și cu prune. N-aș putea spune care dintre cele două variante mi-a plăcut mai mult.
RăspundețiȘtergereO duminică plăcută!
Cred ca este delicios cu orice fel de fruct, nu ?
ȘtergereCred că merg cel mai bine cu fructele care au avut sâmburi (și eu i-am scos, din același motiv – dantura). Rămâne o aromă ușor migdalată... Am încercat anul trecut cu un amestec de pere și banane, dar nu au avut succesul celor de anul acesta.
Ștergere