O reteta mult adorata din vremea copilariei mele, pe care o fac cu mult drag de cate ori este ceruta, dar cu prudenta.
Se face foarte usor si relativ repede, dar e tare gustos.
Da...stiu ca veti spune ca are destul de mult colesterol, dar are și părți bune: creierul contine vitamine (E, C, B6 și B12) și grăsimi sănătoase. Asa ca din cand in cand putem savura cate o portie.
Avem NEVOIE de :
500 g creier de porc
1 ceapa
2-3 fire ceapa verde
1 ardei gras mic rosu
1 ardei gras mic verde
2 oua
2 linguri ulei
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa si ardeii si ii taiem felii subtiri.
Incingem uleiul si calim ceapa si ardeii , pina cand se inmoaie.
Creierul il curatam de pielite si il tinem cam 15 minute in apa cu otet.
Adaugam creierul taiat bucatele si amestecam sa se inchege putin.
Ouale batute le rasturnam in cratita peste creier si amestecam sa se coaguleze.
Lasam sa se intareasca creierul si ouale impreuna, le asezonam.
Se fac portii pe farfurii si se servesc alaturi de rosii si castraveti.
Pofta mare sa aveti !
Creierul imi place doar sub forma de snitel, adica pane. Dar sa nu-l fac eu. Altfel, nu pot sa-mi mut gandul de la felul in care arata crud si nu ma mai pot atinge de el.
RăspundețiȘtergereMare figura esti Oana draga !
ȘtergereNici nu m-am gandit la asa ceva....
Viorica Suciu Imi sliveaza gura deja,la gandul cat de bun este.Eu aici nu gasesc creier de nici un fel. Pe vremuri mergeam la supermarket si faceam comanda dar de cand a fost o epidemie la vaci ca se imbolnaveau cu capu si le spuneau ca sunt vaci nebune, nu se mai aduce creier de loc .
RăspundețiȘtergerePacat ! La cat e de buuuuun...
Ștergere