Savurati o mancare usoara, potrivita cu temperaturile mari de afara - spune Oana pe blogul ei.
Asa cum va spuneam in reteta precedenta, cand fac aceasta garnitura, o fac 1/2 cu fasole verde si cealalta jumatate o fac cu mazare, dupa mofturile familiei mele...
Mancarea aceasta se prepara rapid, iese multa si e satioasa.
Se poate face foarte bine si iarna, nu numai vara, mai ales daca v-ati pus ceva fasolica la congelator. Daca nu, sigur veti gasi congelata.
deci o alta reteta a Oanei D pentru provocarea Weekend cu spor unde ea este gazda luna aceasta.
Avem NEVOIE de :
700 g fasole verde
4 pulpe pui
pasta tomate
1 ceapa
usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
boia
patrunjel(marar) verde tocat
MOD de PREPARARE :
Pulpele de pui le curatam, le spalam bine si apoi le stergem cu un prosop de hartie.
Curatam ceapa , o tocam marunt si o tragem la tigaie in putin ulei.Punem peste ceapa pulpele asezonate si le lasam sa se prajeasca putin, cam 15 minute
Fasolea verde o punem peste carne , adaugam apa cat sa o acopere si o lasam cam o ora sa fiarba impreuna cu carnea.
Cand carnea e moale adaugam usturoiul dat prin presa , pasta de rosii si lasam sa fiarba 5 minute, potrivind gustul de sare si piper.
Cand este gata adaugam verdeata tocata deasupra si e gata de servit.
Pofta mare sa aveti !
Camelia Khalil
RăspundețiȘtergereAleg fasolea'chiar fara pui,o ador...Imi place.
Camy draga atunci te aliezi cu Valy....eu si mama adoram mazarea.
Ștergere
RăspundețiȘtergereOana Durican
Nu pot alege. Amandoua imi plac ...
Imi place ·
Normal ca doar sunt retetele tale delicioase...!
ȘtergereTerezia Violeta Nicoara
RăspundețiȘtergereAm ales amândouă arată foarte apetisanta ! Îmi place.
Multumesc Terezia...
ȘtergereSi asta e o mancare pe care as manca-o aproape zilnic. Si unde mai pui ca n-are nici multe calorii! :)
RăspundețiȘtergereDoar de aia o mananc si eu, ca nu sunt fan fasole verde.
Ștergere