miercuri, 17 august 2016

Guacamole

By Sidonia Toncean   Posted at  07:30   Salate 8 comments

În bucătăria mexicană sosul de guacamole se folosește pentru a acompania diverse gustări, taco mexican, preparate din carne, etc.
Guacamole e un sos originar din Mesoamerica, preparat pe bază de avocado. Cuvântul provine din limba spaniolă din aguacate și mole (avocado și sos) care la rândul lor provin din limba nahuatl, de la cuvântul Ahuacamolli (ahuacatl→aguacate = avocado; molli→mole=sos).
Legenda spune ca imparatul Montezuma delegase sarcina prepararii sosului Guacamole unei singure supuse din palat. Era mancarea sa preferata, iar pe vremea aztecilor era facut numai din avocado, sos de rosii si sare de mare. Spaniolii au purtat traditia sosului de pe noul continent si in tara natala. Ei il mancau cu tortillas crocante si sunt cei care au incorporat in reteta originala ceapa, coriandrul si zeama de lime.




Avem NEVOIE de :

1-2 avocado coapte
1 ceapa
1 rosie
3 catei usturoi
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Daca avocado nu este bine copt ,puneti-l intr-o punga de hartie inchisa la culoare , alaturi de un mar, inchideti punga si lasati-l asa doua zile .Va fi copt cu siguranta.

Taiem avocado in doua, scoatem samburele  , apoi cu o lingura scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas( blender).




Il zdrobim cu furculita, sau punem toate ingredientele in blender.




Avocado trebuie stropit cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Cu mixerul reusit sa maruntim mai bine ceapa, rosia, usturoiul si patrunjelul tocat.Asezonam .



Cu acest amestec se pot umble ouale sau se poate servi pe bruschete :




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Sanda Suciu Ex Surtea

    Am facut si eu si cu toata lamaia, a doua zi cand l-am scos din frigider nu stiam ce este. Asa s-a oxidat. Trebuie mancat tot odata probabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Victoria Gabriela

    Ce bine arata si ce poza frumoasa ai facut! :)Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria Elena Burdulea

    Waw, ne place, ne place! Ma primesti?Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Iancu Lubita

    Daaa foarte des mancam in Franta;am facut si acasa dar fara ceapa fara patrunjel,fara rosii;doar avocado cu usturoi apoi frecat si amestecat cu zeama de lamaie si sare bineinteles;sunt chipsuri picante care merg foarte bine cu asa ceva ,dar Costel nu-i prea încântat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Si mie VANDA SI NU DE MULT L-AM DESCOPERIT CA UMPLUTURA PENTRU OUA !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.